Lars-Åke Wilhelmsson gästar Mikaelikyrkan nu på lördag.

Lars-Åke Wilhelmsson gästar Mikaelikyrkan på lördag

Lars-Åke Wilhelmsson kommer till Västerås på lördag. Ja, det är just Lars-Åke Wilhelmsson och inte dragshowkaraktären ”Babsan” som kommer. ”Det blir roligt att få prata som Lars-Åke och att inte Babsan kommer ta allt syre”, säger han själv.

Publicerad

Det är Mikaelikyrkan som kommande lördag 13 april har bjudit in Lars-Åke Wilhelmsson som nästa gäst i samtalsserien ”Mikaeli möter”, skriver Svenska kyrkan Västerås i ett pressmeddelande.

”Babsan” är välkänd från diverse tv-program och scenföreställningar. Men Lars-Åke Wilhelmsson har även en framgångsrik karriär som modedesigner i bagaget. Han har vunnit Guldmasken flera gånger för sina kostymer till olika musikaler.

I Mikaelikyrkan kommer han att samtala med prästen Maria Agstam Häggkvist. Han har även fått välja ut den musik som kommer att framföras live av kören Epos och musiker i kyrkan.

– Det var svårt att hitta musik som skulle kunna passa i kyrkans miljö och akustik, säger Lars-Åke Wilhelmsson. Mina låtar brukar ju mest dåna på gay-discon, men jag hittade fina låtar som jag gillar, säger han i pressmeddelandet.

Maria Agstam Häggkvist tror på ett spännande samtal och håller med om att det känns fint att få fokusera på Lars-Åke den här gången – även om Babsan säkert kommer att komma på tal. 

– När jag förberett samtalet har jag upptäckt att Lars-Åke har många strängar på sin lyra, så samtalet har breddats i mig allt eftersom, säger hon.

Samtalet börjar klockan 18.00 i Mikaelikyrkan. Det är fri entré till kvällen, men frivillig kollekt till Västerås stadsmission.

Powered by Labrador CMS