Actionfylld spelning. På lördag ställer sig Uppsalabandet Labyrint vid poolkanten i Kokpunkten för en något udda spelning. Foto: Art by Esse

Labyrint inför den unika Kokpunkten-spelningen: ”Vi behåller nog kläderna på”

På lördag tar Kokpunkten steget från actionbad till nattklubb för en kväll. Det blir en ny upplevelse för samtliga inblandade. Inklusive huvudakten Labyrint. – Vi har aldrig lirat i ett badhus förut, det blir häftigt, säger bandets Aleksi ”Aki” Swallow till Västerås Tidning.

  • Publicerad 19:21, 26 nov 2018

Hiphop-bandet från Uppsalastadsdelen Gottsunda – med medlemmarna Aki (Aleksi Swallow), Jacco (Jacques Mattar), Dajanko (Dejan Milacic) och dj Sai (Simon Wimmer) – är väl bekanta med Västerås.

Bandet har spelat i stan flera gånger tidigare.

Men när de dyker upp igen 1 december blir det på en helt ny scen – vid bassängkanten inne på Kokpunkten.

Vi tog ett snack med gruppens Aleksi ”Aki” Swallow inför det annorlunda giget.

Premiär för er med en badhus-spelning?

– Yes, det blir det. Vi har gjort nån poolgrej utomhus på Cypern tidigare, men aldrig inne på ett badhus. Det blir häftigt, säger Aki.

Så ni tvekade aldrig när arrangören Johan Frisk hörde av sig?

– Nej. Vi har haft bra kontakt med Johan sedan länge och om han vill ha oss – då kommer vi!

Den största frågan, blir det avklätt eller påklätt på scen?

– Haha, jag tror vi är ganska påklädda. Jag kan bara tala för mig själv, men jag behåller nog kläderna på. Men vi får väl se hur det ser ut när vi är där.

Relationen till Västeråspubliken beskriver Aki som bra.

– Ja, sen länge. Vi har alltid haft bra stöd i Västerås

Vad kan publiken förvänta sig?

– De kan se fram emot en glad liveshow med en bra vibe som vi oftast brukar ha när vi spelar. En Labyrint-show, helt enkelt.

Vad händer annars?

– Vi spelar in ganska mycket nytt just nu. Men den här spelningen kickar igång två månader av ganska intensivt turnerande.

Nästa år blir ett litet jubileum för Gottsundagrabbarna.

– Då firar vi tio år sen vi släppte vår första mixtape. Men vi har varit en grupp längre än så.

I rollen som uppvärmare för bassängpubliken nästa lördag finns Trinidad & Tobago-födde numera västeråsaren dj:n Rene Morris. Han har även ett nära samarbete med Västeråsbandet LBSB och var med och gjorde gruppens senaste hit Banka Banka.

Arrangören, nöjesprofilen Johan Frisk, ser fram emot kvällen – och räknar iskallt med succé.

– Magkänslan säger att det kommer att bli en kväll som går till historien, haha. Nej, men det är och har varit ett otroligt drag kring det här här sedan vi släppte biljetterna. Folk ringer från andra städer och vill komma, det känns skitkul. Jag förväntar mig att det blir fullsatt, säger Frisk.

Han försäkrar också att det inte är ett krav att se showen iförd endast badkläder.

– Nej, det går alldeles utmärkt att komma i en t-shirt och badrock också.

Biljetter köps via Kokpunktens hemsida.

DJ Rene Morris värmer upp publiken innan Labyrint intar scenen. Foto: Pressbild

Åldersgräns 20 år

Vad: Labyrint och Rene Morris på Kokpunkten

När: 1 december, klockan 20.30–00.30

Biljetter: På Kokpunktens hemsida www.kokpunkten.se

Kostar: 195 kr

Åldersgräns: 20 år

Arrangören Johan Frisk på platsen för spelningen. Foto: Jonas Bergkvist

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Gör en pelargonresa genom Västmanland i sommar

Därför är den så populär: ”Är en blomma som inte är så krånglig” Du kanske känner till Mårbackapelargon? Doktor Vesterlund? Kärleksperlagon? Faktum är att det finns ungefär 300 arter av pelargoner – och upp emot 50 000 olika sorter i världen. Varför inte göra en...måndag 9/7 11:40

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING