Julkonserter. Arvingarna och Linnea Henriksson till konserthuset 9 december. Men redan ikväll och under tre dagar startar Västerås Sinfonietta och de skönsjungande ungdomarna från Fryxellska skolans musikklasser julen på konserthuset.

Jul, jul, strålande konsertjul

Julkonserternas tid är här. På konserthuset vimlar det av evenemang för att komma i rätt julstämning. Startskottet går ikväll med Västerås Sinfonietta och de skönsjungande ungdomarna från Fryxellska skolans musikklasser.

Publicerad Senast uppdaterad

Västerås Sinfonietta: Julkonsert med Luciatablå 

När: Onsdag 6 december 19.00–20.15, torsdag 7 december 15.00–16.15 och 19.00–20.15, dredag 8 december 19.00–20.15

Vad: Startskottet för julen går i Västerås Konserthus med Västerås Sinfonietta och de skönsjungande ungdomarna från Fryxellska skolans musikklasser. Denna populära och storslagna julkonsert med luciatablå får den där härliga julkänslan att infinna sig. Som alltid blir det en stämningsfull konsert med upptåg, allsång och de bästa klassiska julsångerna som traditionen bjuder. Dirigent: Christoffer Nobin. Körledare: Daniel Frisk, Hanna Lindahl och Karin E Aase

Christmas Night

När: Lördag 9 december 19.00–21.30

Vad: Christmas Night är tillbaka – detta års upplaga med Arvingarna och Linnea Henriksson i en stämningsfull och glittrig julkonsert. Älskade klassiker varvas med nya favoriter och så lite skoj förstås.

Västerås Sinfonietta: Händels Messias

När: Onsdag 13 december 19.00–21.30

Vad: Detta oratorium spelas i juletid över hela världen och är fyllt av medryckande 1700-talshits som står sig än idag. En stämningsfull afton med Västerås Sinfonietta och gräddan av Sveriges solister i detta mästerverk av Georg Friedrich Händel. Dessutom Västeråskören Camerata InCantus. 

Julkonsert med Anne Sofie von Otter

När: Torsdag 14 december 19.00–21.00

Vad: Den internationellt hyllade mezzosopranen Anne Sofie von Otter kommer till Västerås konserthus och framför en julkonsert med allt från Bach till Per-Erik Moreaus, via Jean Sibelius, Chad Jones och mycket mer. Medverkar gör också Fabian Fredriksson, gitarr och Leif Kaner-Lidström, piano.

Glenn Miller Orchestra till konserthuset 16 december.

Glenn Miller Orchestra – Christmas show 2023

När: Lördag 16 december 16.00–18.15

Vad: Säcken är packad med låtar ur Glenn Millers digra repertoar samt flera senare skrivna musikarrangemang på julmelodier. Glenn Miller Orchestra Scandinavia bildades 2010 och utgår från Stockholm. Den leds av trombonisten Jan Slottenäs och turnerar regelbundet i Skandinavien med flera yngre jazzmusiker.

Rock n’roll X-Mas – The Refreshments, Nisse Hellberg & Knock-Out Greg

När: Söndag 17 december 18.00–20.30

Vad: Landets rockigaste julkonsert fyller 20 år! Det firas med extra allt. The Refreshments har julen 2023 bjudit in Nisse Hellberg från Wilmer X samt ”Knock-Out Greg” frontfigur i Knock-Out Greg & The Scandinavian Blue Flames.

Helen Sjöholm och Anna Stadling – Snö & marschaller

När: Tisdag 19 december 19.00–20.40

Vad: Efter snart 40 år av vänskap och musikaliska möten har Helen Sjöholm och Anna Stadling samlat på sig de sånger som de älskat och levt med alla jular. Allt från klassiska jullåtar till nyskrivet material med svenska översättningar.

The Real Group – en riktig jul

När: Torsdag 21 december 19.00–21.10

Vad: Sedan starten 1984 åren har The Real Group kommit att bli synonymt med vokalmusik i världsklass – nu besöker de Västerås för en julkonsert fylld av såväl stämningsfulla julklassiker som gnistrande energi.

Powered by Labrador CMS