Blir nattklubb. Madame Josephine på Slottsgatan 8 i centrala Västerås öppnar som nattklubb under fredagen.
Blir nattklubb. Madame Josephine på Slottsgatan 8 i centrala Västerås öppnar som nattklubb under fredagen.

Josephine dressas om till nattklubb – öppnar i helgen

Madame Josephine, den tidigare tapasrestaurangen på Slottsgatan, har bytt skepnad och satsar nu stort för att bli Västerås bästa nattklubb. I helgen är det premiär.

Publicerad Senast uppdaterad

Västerås Tidning fick en pratstund med stommen bakom Madame Josephines återuppståndelse; Niclas Axelsson, driftchef, Maximilian Leitner Norinder och Stefan Lwing Gustafsson, nattklubbschefer och Marina Söder, restaurangchef.

Efter några månaders ombyggnad står nu nattklubben färdig inför denna helgs premiär. När Västerås Tidning var på plats fanns det fortfarande en del att göra, men Niclas Axelsson, driftchef på Madame Josephine, och även för resten av Frankgruppens rörelse, säger att allt är under kontroll.

Vi kommer att fokusera mycket på att boka etablerade dj:s, som har ett namn, speciellt i Stockholm. Det finns ju en helt annat uteliv där än vad det finns här

Maximilian Leitner Norinder

– Vi är färdiga och håller bara på med att slipa på det sista och ställa iordning.

Hur känns det inför premiären?

– Det känns bra, det verkar som om Västerås och marknaden är nyfikna på det här. Det känns jättekul, vi har verkligen försökt att göra något bra och jag tror att gästerna kommer att uppskatta det. Så länge vi gör vårt bästa så tror vi att det kommer att gå bra.

Lokalen rymmer 149 personer och fokuset ligger på dansgolvet.

– Utifrån vad lokalen ger oss så kommer vi ha ett stort dansgolv, vi kommer att ha lampor, dj:s och hela den biten för att skapa rätt känsla, säger Niclas.

Niclas Axelsson, Marina Söder, Stefan Liwing Gustafsson och Maximilian Leitner Norinder ser fram emot fredagens premiär på nya Madame Josephine.
Niclas Axelsson, Marina Söder, Stefan Liwing Gustafsson och Maximilian Leitner Norinder ser fram emot fredagens premiär på nya Madame Josephine.

Maximilian Leitner Norinder tillsammans med Stefan Liwing Gustafsson kommer att fungera som nattklubbschefer. Deras största uppgift är att boka bra dj:s och även att ta hand om gästerna vid nattklubbens fyra vip-bord.

– Vi kommer att fokusera mycket på att boka etablerade dj:s, som har ett namn, speciellt i Stockholm. Det finns ju en helt annat uteliv där än vad det finns här.

Maximilian och Stefan berättar att de redan har bra namn bokade.

– Först, på fredagen, kommer en dj som heter Sotarn som levererar fest! Och på lördagen kommer Linn Stern som är jätteduktig och har lirat med stora dj:s tidigare.

De säger att de tror att det kommer att bli superbra.

– Vi kommer att ta hit dj:s som inte varit här tidigare och som ger Västeråsarna något.

Vi kommer att bygga upp relationer med de dj:s som kommer hit, funkar det bra och det känns nice för dem att spela här så kommer det att finnas möjligheter att spela vid fler tillfällen. Men vi kommer inte att rotera med 20 dj:s som det har varit tidigare på nattklubbarna här i Västerås. Vi tror verkligen att vi har kommit på ett koncept som inte har funnits här tidigare.

25-årsgräns

Klubben vänder sig till åldern 25 plus, men Niclas Axelsson säger att det egentligen inte har med siffror att göra.

– 25-plus är ingen gräns utan en rekommendation, jag ser mer på ålder som en mognadsfråga än en siffra.

Marina Söder, Madame Josephines och ”Hattens” restaurangchef, säger att fokuset inte kommer att ligga på mat, även om det erbjuds en del klassiska rätter.

– Eftersom vi öppnar klockan tio så är det bara en timme som vi kör efter Hattens meny, efter det finns bara en basic nattameny som paj, köttbullar och pyttipanna. Tanken är ju att vi ska vara en nattklubb, det är discot som ska vara i fokus, inte maten inflikar Niclas.

Nicklas fortsätter med att säga att besöket även kommer att bli en upplevelse på dryckessidan.

– Vi kommer att ha de bästa dryckespaketen i stan. Vi har lyckats landa några bra flaskor av ”nattklubbsdricka” – bubbel. Till exempel kommer vi att ha ett bubbel – Bel Air, som är väldigt stort i USA. Vad jag vet är vi väl de första i Västerås som tar in det.

Något de jobbar på är att tvätta bort ryktet om att Madame Josephine skulle vara en restaurang.

– Det är något som vi vill säga, att nu är det nattklubbskonceptet som gäller!

Madame Josephine kommer att ha öppet 22–03 fredagar och lördagar. För fortlöpande information se: Instagram, madamejosephine.se.


Powered by Labrador CMS