Hyllningskonsert för Pugh Rogefeldt: "En ständig sökare som skrev svensk rockhistoria"

Några av Sveriges största artister medverkar i DE VA DÄ, DÄ, en hyllningskonsert till minne av Pugh Rogefeldt.

Publicerad

Hyllningskonserten går av stapeln den 18 oktober på Cirkus och Stockholm. 

”Det är åtskilliga som är extremt tacksamma för det Torbjörn ”Pugh” Rogefeldt hann med under sin långa karriär. Pugh var en ständig sökare som skrev svensk rockhistoria. På många sätt skapade han den svenska rockhistorien som vi känner den. Det var han som uppfann konstarten modern rock på svenska. Nu är det för sent att öga-mot-öga tacka honom för hans verk. Men den 18 oktober sker det näst bästa på Cirkus i Stockholm: ett tvärsnitt av det bästa i svensk pop/rock/progg/soul/visa ger vi ikonen från Västerås uppskattning genom en hyllningskonsert tillsammans med Sveriges största artister.”

Biljetterna släpps klockan 10.00 torsdag den 29 juni via livenation.se.

För initiativet står två som varit med från start: Bo Frölander, vän till Pugh och en gång trummis i dennes två första band, Hjärtats Ungar respektive Rainrock, ihop med livelegendaren Thomas Johansson, då ny i branschen på EMA, idag på Live Nation. Överskottet går oavkortat till Hjärnfonden.

Medverkande artister: Amason, Eva Dahlgren, First Aid Kit, Hurula, John Holm, Jojje Wadenius, Kerstin Ljungström, Lill Lindfors, Markus Krunegård, Mats Ronander, Mikael Rickfors & Göran Lagerberg, Per Gessle, Slowgold, Tomas Ledin, Ulf Dageby.

Band: Ola Gustafsson, Jojje Wadenius, Andreas Dahlbäck, David Nyström, Martin Tronsson. Konferencier Fredrik Lindström

Powered by Labrador CMS