Hinkmat får representera Västmanland i riksfinalen av Imagine Sweden i Nyköping i maj.
Hinkmat får representera Västmanland i riksfinalen av Imagine Sweden i Nyköping i maj.

Hinkmat vann regionfinalen av Imagine Västmanland 2023: ”Redo för nästa scen”

Det blir Västeråsbandet Hinkmat som får representera Västmanland i riksfinalen av musiktävlingen Imagine i Nyköping i maj. Det står klart efter regionfinalen i konserthuset på söndagen.

Publicerad

Sju finalister gjorde upp om det åtråvärda förstapriset i regionfinalen av Imagine Västmanland 2023, en jurybedömd musiktävling för unga musiker mellan 13–21 år.

Det blev till sist Västeråsbandet Hinkmat med Leo Ekdahl, Hampus Swedberg, Adeline Eliasson och Edward Aldén som tog hem segern och får representera Västmanland i riksfinalen i Nyköping i maj, skriver Imagine Västmanland i ett pressmeddelande. De spelar musik som är genreöverskridande och själva kallar de musikstilen för skunk.

Juryn, som i år bestod av Nicklas Hovberg, Irina Krjutjkova och juryordförande Lisel Naeslund, bedömde bidragen utifrån fyra olika kriterier. Musikalisk kvalitet, framträdande och kommunikation, originalitet samt förberedelse.

Motiveringen löd: ”Svängiga, självsäkra och redo för nästa scen. Ni bjuder in till en resa och med en ny medlem på tåget föll alla pusselbitar på plats och motivet var blått”.

Förutom äran och plats i riksfinalen fick vinnaren ett stipendie på 20 000 kronor.
Förutom äran och plats i riksfinalen fick vinnaren ett stipendie på 20 000 kronor.

Vinnaren av regionfinalen får, förutom äran, en plats i Imagine Swedens riksfinal som i år är i Nyköping och dessutom vinner förstapristagaren ett stipendium på 20 000 kronor.

– Det var en fantastisk stämning i konserthuset med rekordstor publik. Det var roligt att se ungdomarna kliva ut på scenen med pirr i magen och sen se glädjen och stoltheten hos dem efteråt. Många av ungdomarna har varit med i Imagine förut och det är fantastiskt att få se deras utveckling, säger Magnus Båge, musikproducent på Västmanlandsmusiken och projektledare för Imagine Västmanland.

Powered by Labrador CMS