A36 spelar på Västerås Cityfestival i sommar.
A36 spelar på Västerås Cityfestival i sommar.

Grammisvinnare klara för Västerås Cityfestival

Arrangören utlovar högklassig svensk R&B och hiphop under sommarens festival när A36 och Daniela Rathana presenteras som artister.

Publicerad

Det blir högklassig svensk R&B och hiphop under Västerås Cityfestival. A36s hitlåt "Samma gamla vanliga" har över 66 miljoner streams och Daniela Rathana har vänt upp och ned på den svenska R&B-scenen och öppnat för Håkan Hellströms utsålda Ullevi-konserter, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

A36 och Daniela Rathana har haft några riktigt bra år sen deras debuter. A36 uppmärksammandes 2021 av Spotify ”KLASS 2020” för sitt genombrott och framgångsrika inflytande i svensk hiphop. Efter Daniela Rathanas kritikerrosade debutalbum har hon medverkat i Så Mycket Bättre och i sommar står hon på alla stora scener i Sverige.

– Både A36 och Daniela Rathana har vi haft span på länge, de är båda lovande artister som nu är etablerade inom sina genrer. Det känns riktigt bra att vi har fått hit dem till festivalen, säger Alf Westerdahl, festivalgeneral Västerås Cityfestival.

Västerås Cityfestival arrangeras 29 juni - 1 juli. A36 och Daniela Rathana spelar på Mimerscenen lördag 1 juli. Biljetter till Västerås Cityfestival finns att köpa på Tickster.

Daniela Rathana spelar på scener i hela Sverige i sommar.
Daniela Rathana spelar på scener i hela Sverige i sommar.
Powered by Labrador CMS