Genberg vill bygga hotell i vattenfall

Hotell forell är konstnären och entreprenören Mikael Genbergs nya fantasieggande hotell. Hotellet, helt byggt i glas kommer att stå delvis under ett brusande vattenfall i vacker kulturmiljö.

  • Publicerad 19:21, 11 jul 2019

Mikael Genberg är än en gång idékläckare till designen av ett fantastiskt hus. Den här gången ett glashotell mitt i ett vattenfall i småländska Brännebro.

Genberg som arbetar med den konstnärliga utformningen av projektet är tidigare känd för uppseendeväckande, fantasieggande byggnader som trädhushotellet Hotell hackspett, undervattenshotellet Utter inn i Mälaren och undervattenshotellet på Pemba i Zanzibar.

Andrew Johnston, som sen tidigare äger andra små vattenkraftverk köpte Brännebro kraft och ville skapa en fascinerande plats. Han kom i kontakt med Lars Ahlberg från Laj illustration som kom att tänka på Mikael Genberg.

– Vattenfallet på platsen är fantastiskt vackert och Lasse spann loss: skulle inte Genberg kunna rita ett hotell?

De kontaktade honom och han var genast var med på idén.

– Jag sa bara: Jaa!

Sen dess har man hållit på och fixat och Mikael Genberg säger att det kommer att bli superspännande.

– Vi samarbetar med glasbranschen där det forskas mycket och de tycker att det ska bli jättekul att visa på de möjligheter som finns med glas.

Huset kommer att stå halvvägs in i vattenfallet som delar sig i två.

– Man kanske blir lite blöt när man tar sig dit, men det blir en del av äventyret.

Huset ska tilltala ens inre 8-åring säger han, som har tänkt på Fantomen, Indiana Jones och Blå lagunen.

– Man kan säga att vi tre, jag, Lasse Ahlberg och Andrew Johnston har gjort ett grupparbete. Vi har spunnit loss och Lasse har gjort illustrationer, han är otroligt duktig, säger Mikael Genberg.

Hotellet kommer att ha plats för två.

– Vi tänker oss det här bland annat som en fantastisk brölloppssvit. Utanför kommer det att finnas bastu och platser att sitta på. Och på vintern tror jag att det kommer att se extra vackert ut, ett exotiskt glashus bland ismassorna.

I anslutning till hotellet kommer det att byggas en konferensanläggning, det kommer att finnas reception och ett café och en renoverad lada kommer att sälja lokala hantverksprodukter.

Hotellet går under arbetsnamnet Hotell forell och man siktar på att det ska stå klart nästa sommar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING