Musikvideoinspelning. När Melodifestival-aktuella Smash Into Pieces skulle spela in en musikvideo till låten Heroes Are Calling valde de Västerås och Kopparlunden som inspelningsplats.

Följde upp succén i Mellon – med inspelning i Västerås

I veckan var det Melodifestivalsaktuella bandet Smash Into Pieces i Västerås för att spela in sin kommande musikvideo till årets bidrag Heroes Are Calling.

Publicerad

Producenter av videon är det Västeråsbaserade produktionsbolaget Indept. Niclas Söhr, vd i Indept, berättar att det hela startade med att hans bror David Söhr, som arbetar som fristående VFX-artist (Visual Effects, reds.anm.) på Important Looking Pirates, blev tillfrågad att göra Smash Into Pieces scenshow.

– Han sa att han gärna skulle göra det, men att han då behövde hjälp av ett produktionsbolag och så kontaktade han oss, säger Niclas.

Samarbetet blev uppskattat och Smash Into Pieces valde även Indept för sin kommande musikvideo.

Västerås Tidning tog några ord med tre av killarna i bandet under en inspelningspaus i den iskalla lagerlokalen.

Hur kommer det sig att ni ställde upp i Melodifestivalen även i år?

– Vi märkte redan förra året vilken otrolig impact det här hade och det var ju skitkul, så vi kände att det här vill vi göra igen, säger Per Bergquist.

Populära i USA

Smash Into Pieces har spelat i den här konstellationen i femton år och har flera framgångsrika turnéer bland annat i USA och Tyskland på sin meritlista, men efter förra årets deltagande i Melodifestivalen har mycket här i Sverige förändrats.

Benjamin Jennebo berättar att deltagandet i Mello skapat fler möjligheter.

– Vi har ju kämpat lite underground sen 2009 och Mello har verkligen öppnat upp för oss. Om vi förut hade en ökning med tio personer i publiken per år, till det här!

Produktionsbolaget Indept från Västerås höll i inspelningen.

Enligt vissa är det fel forum för ett band som er att delta i Mellodifestivalen. Vad säger ni om det?

– Vi har också haft de tankarna, men att kunna bjuda på en typisk Smash-låt i ett snyggt paket med rock- och livekänsla gör att vi kan utnyttja Mello som ett forum där vi gör precis det som Smash alltid gör, det är ingen sell-out.

Spelat i Västerås tidigare

De säger att arbetet med Indept känns tryggt och att de är i goda händer.

– Vi är ju lite lika, vi känner ju även David sen länge då vi har rört oss i samma kretsar, så det var kul att vi fick till någonting.

Smash Into Pieces har spelat i Västerås flera gånger tidigare och innan de gick direkt till finalen i årets Mello var det en spelning bokad här.

– Vi hade Västerås inplanerat, fast nu har vi fått senarelägga den spelningen. Men vi kommer att hitta ett ersättningsdatum, så det blir en spelning här framöver, berättar Chris Adam, som också berättar att Westerqwarn utanför Västerås är ett av hans favoritställen någonsin att spela på. 

Powered by Labrador CMS