Eddie 'Hamburgerkungen' Gecer åkte ut från Farmen i söndagens avsnitt.
Eddie "Hamburgerkungen" Gecer åkte ut från Farmen i söndagens avsnitt.

Farmenäventyret över för Eddie

På söndagen sändes veckofinalen av Farmen där Eddie Gecer från Västerås förlorade mot Artin Ghookassi i tinget och tvingades lämna äventyret.

Publicerad

Sedan den 8 januari har Eddie Gecer varit en färgstark deltagare i årets upplaga av Farmen. De två första veckorna var västeråsaren storbonde och ingick redan från start i en pakt med bland annat Viktor Bergström och Jan-Christer (JC) Nilsson.

– Det är omöjligt att pakta med 20 personer, så är det ju. Är man däremot tre, fyra personer kan man klara sig ganska långt, säger Eddie Gecer till Västerås Tidning.

Under förra veckan valdes Eddie till förstekämpe av storbonden Tora Brandström, och han valde i sin tur Artin Ghookassi till andrekämpe. Vid tinget ställdes Artin inför valet av teknik, styrka eller kunskap och uttryckte att han inte skulle välja sin favoritgren varpå programledaren Anna Brolin undrade varför.

– Man kan kalla det för dum stolthet. Jag vill inte vinna på ett sånt sätt. Jag vill att det ska vara jämnt, svarade Artin.

Kämparna fick göra upp i kunskapstävlingen ”Hinken”, där de skulle montera ihop en hink, fylla den med vatten och hälla över till ett glaskärl. Den som först fyllde sitt glaskärl var Artin som då slog ut Eddie från Farmen.

När Västerås Tidning pratar med Eddie dagen efter söndagsfinalen är han mer än nöjd med sin medverkan i Farmen.

– Jag har kollat på alla avsnitt och jag tycker att det har varit så fint, rättvist och ärligt vinklat. Jag ser inga felvinklingar åt nåt håll, allt som har synts stämmer, säger han och fortsätter:

– Jag fick vara precis den jag är. Hela mitt liv bygger på glädje och att gruppen ska må bra. Sedan är mitt kunnande på Farmen inte så högt, men jag bidrog på många andra sätt. Jag var med på de flesta uppdragen och stod vid sidan om, vi brukade säga att på 1800-talet hade man ingen radiopratare så jag var deras radiopratare när de jobbade.

Hur har reaktionerna varit sedan programmet började sändas?

– All kärlek jag har fått överväger alla dumma kommentarer. Under Farmens resa har det varit blandat, men nu när jag förlorade så har det i princip bara varit kärlek. Jag segrade inte i spelet men jag vann svenska folkets kärlek.

Eddie slår fast att han inte hade som första prioritet att vinna Farmen.

– Jag åkte dit för att lära mig om livet på farmen och komma ifrån livet med mobil och allt. Och såklart för att träffa kossorna. Hade jag hamnat i final hade jag kämpat, men jag insåg ju ganska snabbt att det är många bjässar där och att min fysik inte riktigt kunde mäta sig med deras. Jag ville lära mig och träffa kossorna, jag känner mig så nöjd med allt, avslutar Eddie Gecer glatt.

Powered by Labrador CMS