Sofie Svensson och Dom där är nominerade till årets Grammisgala.
Sofie Svensson och Dom där är nominerade till årets Grammisgala.

Bubbel på balkongen kan vinna Grammis för årets låt

Den har spelats flitigt sedan förra året och nu är Sofie Svensson och Dom där tillsammans med Elov & Beny Grammisnominerade för succélåten ”Bubbel på balkongen.

Publicerad Senast uppdaterad

På tisdagen avslöjades de nominerade till Grammis 2023 och med på listan är Sofie Svensson och Dom där. Låten ”Bubbel på balkongen” som de gjort tillsammans med Elov & Beny är ett av de nominerade bidragen till Årets låt.

Bandets frontfigur Sofie Svensson trodde först att det var en fejknyhet, berättar hon när Västerås Tidning ringer upp på tisdagsförmiddagen.

– Jag såg det direkt när jag vaknade och tänkte först att det var nån ”fuffenssida”, sedan kollade jag upp det och insåg att det var på riktigt.

Hur var känslan när du insåg att det var sant?

– Jag kunde inte riktigt ta in det förrän typ 30 minuter senare, då gick jag ut med hunden och grinade lite. Det är så jäkla kul, men jag är jättechockad.

Sofie Svensson konstaterar att det är tufft motstånd i kategorin Årets låt, där de ställs mot låtar som Mellovinnaren Cornelia Jakobs ”Hold me closer”, ”Fakka ur” med Loam & Adaam, och ”Din låt” med Viktor Leksell och Einar.

– Det är inga små artister vi tävlar mot om man säger så, men det är bara så kul att ens få vara nominerad eftersom vår genre aldrig har varit med som den får vara i år, det är jättekul.

Många kallar deras genre för epa-dunk eller raggarmusik, men Sofie Svensson har själv sagt i en intervju att hon gillar ordet landsbygds-pop för att beskriva bandets musik.

Grammisgalan hålls på Annexet i Stockholm den 3 maj.

– Nu ska vi dit och tanken blir direkt ”vad ska man ha på sig?”, vi har aldrig varit på något sånt här. Men det är jätteroligt och spännande.

Powered by Labrador CMS