Bröderna Lejonhjärta intar Carlforsskascenen nu på fredag.

Bröderna Lejonhjärta fyller 50 år – spelas på Carlforsskas scen

Det är en tidlös saga om mod, hopp och kärlek. Fredag den 27 oktober spelas den upp på Carlforsskascenen.

Publicerad

Nu har det gått 50 år sedan Bröderna Lejonhjärta publicerades och det uppmärksammar Riksteatern Crea i samarbete med norska Teater Manu genom att sätta upp den ständigt aktuella sagan.

Riksteatern Västerås är en ideell ungdomsförening som funnits i Västerås i drygt två år. Föreningen arrangerar teater för de som sällan annars får ta del av scenkonst, men bjuder självklart även in den breda allmänheten till alla föreställningar. 

Föreställningen på fredag spelas på svenskt teckenspråk och med svenskt tal på scen. 

Det är en familjeföreställning om kampen mellan gott och ont, och om rädsla och mod. I en värld där det är alltför lätt att känna sig som en liten ”lort”, uppmuntrar den här historien människan att våga hoppa, och hoppas. Den påminner om att oavsett vem du är, kan du lyckas om du tror på dig själv och på andra. 

Skorpan och hans storebror Jonatan ger sig ut på ett otroligt äventyr som sträcker sig bortom döden. När bröderna Lejonhjärta lämnar denna värld kommer de till landet Nangijala, där de upplever storslagna äventyr. 

Uppsättningen regisseras av Mindy Drapsa, känd för sitt arbete både inom teater och film. 

De två nordiska bröderna, svenska Akad Polus och norska Nikolai Wisny Schmidt förkroppsligar berättelsens anda och ger liv åt bröderna. 

Bröderna Lejonhjärta spelas nu på fredag 27 oktober klockan 18.00 på Carlforsskas scen och är 2 timmar och 30 minuter inklusive paus.

Biljetter här

Powered by Labrador CMS