Skrattfest. Julia Stade, en av schlagerstjärnorna i Västerås improvisationsteater under ett tidigare år.

Alternativ mellofest på Steam: ”En enorm källa till glädje”

En sak kan vi slå fast direkt: det kommer att bli en skrattfest på Steam hotel nästa lördag. Men exakt vad publiken kommer att roas av är en så länge högst oklart när det är dags för den populära och improviserad schlagerfestivalen igen. ”Vi vet bara att det är vansinnigt roligt – och en vansinnig utmaning”, säger Olle Grönvalls, en av schlagerstjärnorna från Västerås Improvisationsteater.

Publicerad Senast uppdaterad

Med mottot skrattar bäst som skrattar mest har Västerås improvisationsteater nu underhållit västeråsarna i 15 år.

Olle Grönvalls.

Gruppen checkade in på Steam Hotel redan 2020 för att köra sin populära teatersport. Nu är det tredje året som man framför sin schlagerfestival.

Är det här för den som har tröttnat på ordinarie schlager eller för den som inte kan få nog av genren?

– Både och! Det är vår egen variant på schlager. Det blir en massa olika genrer och med låttitlar som publiken väljer, säger Olle Grönvalls.

Det blir totalt sex bidrag under kvällen av de sju artisterna (brukar bli någon duett), ackompanjerade av de tre musikerna.

– Sedan får publiken rösta på vilka tre bidrag som går till final. Finalisterna får sedan framföra låten igen – då gäller det ju att komma ihåg vad man sjöng första gången.

Vinnaren får sedan framföra vinnarbidraget – på ett annat språk.

– Det är vansinnigt roligt, det är därför vi gör det här. Det är en enorm källa till glädje. Publiken skrattar rätt ut – det är så spontant, så tokigt, så knasigt.

Det är en enorm källa till glädje. Publiken skrattar rätt ut – det är så spontant, så tokigt, så knasigt

Ändå ”tacksamt” att det är improvisation och får finnas utrymme för ”fel”?

– Visst är det så. Det ska bli fel! Fast det blir oftast förvånansvärt bra – jag kan gå och tralla på låtar fortfarande, haha.

Tillställningen nästa lördag 20 april är populär.

– Det är i princip slutsålt, vi har släppt några fler biljetter nu så det gäller att vara på hugget, säger Olle Grönvalls.

Biljetter här på www.nortic.se

Powered by Labrador CMS