ANNONS

Viña Maipo Chardonnay – sommarens fruktiga vin för semester och utflykt

Viña Maipo Chardonnay är Sveriges mest populära Chardonnay på flaska. Nu finns vinet att beställa i klimatsmart bag-in-box-förpackning, perfekt för sommarsemesterns utflykter, picknicks och campingturer. Eller för middagen på hemmaplan med den större skaran gäster.

Publicerad Senast uppdaterad

DET HÄR ÄR EN ANNONS FRÅN VCT SWEDEN AB

Viña Maipo Chardonnay har en ungdomlig och fruktig smak. Den lätta och friska stilen på vinet gör att denna Chardonnay passar utmärkt till sommarens lättare kycklingrätter och sallader, eller om ett sällskapsvin till snacks och goda tilltugg.

Vinhuset Viña Maipo grundades 1948 och har i 75 års tid producerat viner i Maipodalen i Chile. Maipo är den äldsta och mest prestigefyllda vinregionen i Chile och Viña Maipos filosofi har alltid varit att varje druvsort skall få de allra bästa förutsättningarna. Chile är ett otroligt spännande vinland. I öster finns den vidsträckta bergskedjan Anderna och i väster det enorma Stilla havet. I norr finns världens torraste öken och i söder stora glaciärer av den renaste isen. Dessa naturliga barriärer skapar mycket speciella mikroklimat med fantastiska möjligheter för vinodling.

I Sverige har Viña Maipos viner funnit sedan 1996 och har över tid upptäckts av många nya konsumenter. Idag är Viña Maipos viner några av de mest populära på Systembolaget och de finns med många olika druvor och vinstilar och ett stort antal olika förpackningsstorlekar och modeller. Just Viña Maipo Chardonnay har länge varit en storsäljande flaska, och nu finns vinet även att beställa på en treliters bag-in-box till din egen Systembolagsbutik.

Viña Maipo Chardonnay har artikelnummer 72185 och kostar 199 kr för 3L bag-in-box – motsvarande 49,75 kr per 750 ml-flaska. Du beställer den enkelt på Systembolagets hemsida eller genom att fråga efter den i din butik.

BESTÄLL VINET HÄR: https://www.systembolaget.se/produkt/vin/vina-maipo-7218508/

Powered by Labrador CMS