ANNONS

Sveriges bästa fotbollsspelare: En guide om Sveriges bästa spelare

Sverige är ett land som älskar fotboll och det är den mest populära sporten. Fotboll är även en av de mest populära sporterna i världen som för samman människor världen över. Genom åren har det funnits många fantastiska fotbollsspelare som har spelat i de största klubbarna i världen. I vår lista kommer vi ta upp Sveriges bästa fotbollsspelare.

Publicerad

DET HÄR ÄR EN ANNONS FRÅN SPORT BONUSKOD

Sverige och fotboll

Fotboll är en av de mest populära sporterna i världen och Sverige är ett land som helt enkelt älskar fotboll och allt som har med fotboll att göra. Att kolla på fotboll på TV, betting på fotboll och att följa turneringar live är något som är älskat av många. Det finns många fler spelare som förtjänar att hamna på denna lista, men dessa är våra toppspelare. Det kommer komma fler spelare som du kan satsa på betting live med bet365 i framtiden. Förhoppningsvis kommer landslaget för herrar och damer att kamma hem ännu fler medaljer till Sverige i framtiden.

Zlatan Ibrahimovic

Ingen lista över Sveriges bästa fotbollsspelare kan missa Zlatan. Han är inte enbart en av Sveriges bästa spelare, utan även en av de mest populära. Zlatan är älskad världen över och är en av världens bästa fotbollsspelare. Han är fortfarande aktiv vid 40 års ålder och det finns inget som kan stoppa Zlatan. Klubben Ajax köpte Zlatan redan som 20-åring för hela 150 miljoner kronor. Han var även lagkapten för det svenska laget under många år.

Henrik Larsson

Det går inte att nämna de bästa fotbollsspelarna i Sverige utan att nämna Henrik Larsson. Han hade en otrolig fotbollskarriär i det svenska landslaget, och även i de största klubbarna i Europa. Hans karriär tog far på allvar när han spelade i Celtic och gjorde 175 mål under 221 matcher. Henrik Larsson spelade även för bland annat Helsingborg IF, Manchester United och Barcelona.

Fredrik Ljungberg

Fredrik Ljungberg är en spelare som varit väldigt viktigt för det svenska landslaget och även för fotbollsklubbarna som han har spelat för. Han började sin karriär med att spela för Halmstad BK och bidrog till att klubben vann SM guld 1997. Det var i klubben Arsenal som han började sin karriär på allvar och där han blev en legend för klubben. Arsenal vann Premier League säsongen 2003–2004 och utan att förlora en enda match.

Gunnar Gren

Gunnar Gren var den första svenska spelaren som vann Guldbollen. Han har även vunnit OS-guld och VM-silver med landslaget. Han spelade under många år i italienska klubbar och blev vid två tillfällen utnämnd till den bästa utländska spelaren. Gunnar Gren spelade totalt 57 landskamper mellan 1939 och 1958, och gjorde totalt 32 mål.

Lotta Schelin

Lotta Schelin är utan tvekan en av Sveriges bästa fotbollsspelare. Hon har många gånger blivit jämförd med Zlatan tack vare hennes styrka och anfallsteknik. Lotta Schelin var en viktig spelare för det svenska landslaget och hon spelade hela 185 landskamper. Hon bidrog till att Sverige vann en OS-silvermedalj 2016, och bronsmedalj i VM 2011. Lotta Schelin är den främsta målskytten genom tiderna för det svenska landslaget.

Powered by Labrador CMS