ANNONS

Så väljer du rätt väg när du ska sälja din bostad i Västerås – själv eller med mäklare?

Det är ett stort steg att sälja sin bostad och det är viktigt att du tar reda på vilken väg som passar dig bäst. Att själv sälja din bostad har många fördelar, men det finns dock risker med att göra allting själv, som bristande marknadskunskap om hur man skapar en bra annons och hanterar intressenter. Att anlita en Svenska Mäklarhuset Västerås är ett mer stressfritt alternativ med tanke på allt en mäklare avlastar dig med.

Publicerad

DET HÄR ÄR EN ANNONS FRÅN SVENSKA MÄKLARHUSET VÄSTERÅS

När du funderar på att sälja din bostad själv

Det finns fördelar med att sälja bostaden själv. Du sparar pengar eftersom du inte behöver betala en fastighetsmäklare. Du kan också styra hela processen, vilket ger dig kontroll över när och hur mycket du vill sälja bostaden för. Du väljer själv vilka marknadsföringskanaler du ska använda dig av. Det ger dig extra möjligheter att bygga relationer med potentiella kunder, vilket kan leda till bättre affärer i framtiden. Men tänk på att allt detta tar både energi och mycket av din tid.

Fördelar med att anlita en mäklare när man ska sälja sitt boende

Att anlita en mäklare när man ska sälja sitt boende har många fördelar. En professionell mäklare hjälper dig att fastställa ett realistiskt pris på bostaden, för att säkerställa att du inte går miste om några pengar. En mäklare hjälper dig även med marknadsföringen av din bostad, vilket innebär att de kommer att se till att den visas upp i olika media och annonseras effektivt. Många mäklare har också god kunskap om lokala marknader, vilket gör det lite lättare för dem att hitta potentiella köpare som är villiga att betala ett bra pris. Att anlita en mäklare ger dig mer tid och energi som du kan lägga på andra aspekter inom flytten.

Vilka steg går man igenom när man använder sig av en mäklare?

När man använder sig av en Mäklare för att sälja eller köpa en bostad, finns det vissa steg som bör följas. Ta först och främst reda på vilken typ av mäklare som passar bäst för ditt eget tycke och behov.

1. Kontakta mäklarfirman och be om information om deras tjänster och avgifter.

2. Boka in ett besök för att diskutera dina specifika behov och önskemål.

3. Var noga med att skriva ett avtal som ger dig en garanti att mäklaren följer sina åtaganden och som visar vad förbindelsen kommer att innebära i form av kostnader, samt rättigheter och skyldigheter för er båda.

4. Mäklaren marknadsför din bostad genom olika kanaler, och kommer även aktivt hålla kontakten med eventuella intressenter.

5. Mäklaren anordnar fördelaktiga visningar av ditt hem för intresserade parter och hanterar alla budgivningar som erhålls under processen.


Powered by Labrador CMS