ANNONS

Så fotograferar du din lägenhet – proffset tipsar!

Att fotografera en lägenhet kan vara utmanande eftersom man vill fånga detaljer som gör att lägenheten verkar inbjudande. När man använder rätt belysning, inredning och andra detaljer kan man skapa en mer levande miljö i bilderna. I den här artikeln har vi har även frågat en av Sveriges främsta fotografer att ge några tips när det kommer till vinklar och komposition.

Publicerad

DET HÄR ÄR EN ANNONS FRÅN ROBINELMGREN.SE

Förbered lägenheten

För att ta bra bilder är det viktigt att ha en bra grund. Plocka bort sladdar, grytor och annat som kan göra att bilden ser stökig ut. Detta inkluderar även julpynt eller annat pynt. Det kan kännas passande för årstiden, men det är bättre att undvika så att bilderna fungerar året om. Självklart ska man inte heller plocka undan allt, eftersom det kan få lägenheten att kännas tom och tråkig. Se även över speglar och fönster. Om dessa är smutsiga kommer lägenheten automatiskt att se ovårdad ut.

Använd olika kameravinklar

När man fotograferar sin lägenhet är det viktigt att använda rätt kameravinklar. Vi lyckades få tag på Robin Elmgren som är en av Sveriges främsta fotografer. Han har över 15 års erfarenhet av att fotografera hus och lägenheter. Hans tips när man ska fotografera en lägenhet är att ta bilderna lägre än ögonnivå. En viktig kompositionsregel inom fotografering är att ta bilder från låga vinklar. Låga vinklar kan överdriva höjden på höga motiv. Lägenheten kommer att se mycket mer rymlig ut och ge ett mer positivt intryck.

Använd mycket ljus

Ljus är en viktig komponent när det kommer till fotografering. Det kan vara bra att tänka ett steg före när man ska fotografera en lägenhet och börja ta bilder redan under sommaren. På så sätt kan man vara säker på att man jobbar med fint ljus som hjälper till att ljusa upp lägenheten. Man kan också tända lampor, men eftersom lampor oftast har en gulare ton är det viktigt att fixa vitbalansen under redigeringen. I vissa fall kan ljuset vara en viktig del av inredningen och då ska man självklart tända lamporna för att visa upp detta. Man får också se upp när man använder sig av blixt i ett utrymme med fönster eller speglar, eftersom de kan reflektera ljuset. Det finns inte en korrekt lösning på allt, så det är viktigt att experimentera och hitta något som passar situationen man befinner sig i.

När man har tagit bilder som man är nöjd med är det dags att tänka på vilka som är mest användbara. Det är viktigt att tänka på vad kunderna vill se och inte visa exakt allt. På så sätt kan man också undvika att försöka få en städskrubb att se inbjudande ut nästa gång och spara tid!

Powered by Labrador CMS