ANNONS

Nyhet – Cabernet Sauvignon från hyllade Bread & Butter, finns att beställa!

Efter succéerna med Pinot Noir och Chardonnay kommer nu Bread & Butter Cabernet Sauvignon som nytillskott till familjen av viner. Ett perfekt köttvin från solstänkta Kalifornien.

Publicerad Senast uppdaterad

DET HÄR ÄR EN ANNONS FRÅN ANORA

Cabernet Sauvignon är världens mest odlade druva, uppskattad för sin tålighet och för att den klarar de allra flesta klimat. Men det som kanske uppskattas mest med druvan är att den uttrycker sig olika beroende på var den odlas i världen. Bilden av Cabernet Sauvignon från Kalifornien är att de ofta är fullspäckade med massvis av frukt, har en komplexitet och kraftiga smaker, och att man ofta behöver betala stora summor för att få tag på viner med hög kvalitet.

Med Bread & Butter Cabernet Sauvignon har vinmakaren Linda Trotta velat visa att det går att göra viner som inte kostar för mycket men som ändå visar upp Cabernet Sauvignon från Kaliforniens bästa sida. Linda Trotta är en veteran med över 30 års erfarenhet från prestigefyllda vingårdar som Swiftwater Cellars, Gundlach Bundschu Winery och Jamieson Ranch Vineyards. Nu leder hon Bread & Butter Winery, som ligger i Napa Valley, och har de senaste åren skapat en framgångsrik portfölj av uppskattade viner. 2018 utsågs Linda till Winemaker of the Year av magasinet North Bay Business Journal's Napa Valley. Linda och hennes team levererar klassiskt utformade kaliforniska viner som har hittat fans över hela världen.

Bread & Butter Cabernet Sauvignon 2019 har en stor fruktig doft av vinbär, körsbär och noter av choklad. Smaken är rund med tydlig rostad fatkaraktär, inslag av vanilj, kanel och mörka bär. Vinet har uppskattats av såväl konsumenter som recensenter.

"Här blir man charmad på direkten. Ett rödvin som har mycket av allt men ändå inte tippar över. Direkt gott."
Gunilla Hultgren Karell, Vinbörsen, 2022

”Smaken är sammetsmjukt fruktig och rejält fatig med förföriska toner av mjölkchoklad, lakrits och vinbärsgelé.”
Bengt-Göran Kronstam, Vinbörsen, 2022

LÄS MER OCH KÖP: Bread & Butter Cabernet Sauvignon finns i Systembolagets beställningssortiment med artikelnummer 78047 och kan beställas till din närmaste butik här.

Powered by Labrador CMS