ANNONS

Hyr en avfallscontainer och få hjälp med skräpet

När man ska hantera mycket skräp och man kanske är fler än ett hushåll som ska slänga skräp, så kan man hyra en avfallscontainer för att göra det hela smidigare. När man hyr en avfallscontainer så placeras den där man vill ha den men det finns lite att tänka på innan man väljer vart man ska ha den.

Publicerad

Det här är en annons från Junkbusters

Det är ett miljömedvetet val att hyra en avfallscontainer, det minskar nämligen antalet körningar man behöver göra till återvinningen. Containern töms när det finns behov för det vilket gör att man slipper onödiga körningar. Vad man får lov att slänga i container beror på vilken sorts container det är. När man ska hyra en container så kan det vara bra att kolla upp olika företag och vilken avfallscontainer pris de kan erbjuda.

Hur fungerar det att hyra en avfallscontainer?

När man ska hyra en avfallscontainer så kan man göra det både som företagskund och privatperson. Om man ska placera containern på sin privata mark behövs det såklart inget tillstånd. Men om man ska placera den på allmän plats så måste man ansöka om tillstånd först innan man hyr sin container. Man behöver ett polistillstånd och det måste vara godkänt innan man börjar använda platsen. Det måste framgå i tillståndet vilka datum det gäller samt vilken yta man har tillstånd att använda.

Det finns två olika varianter av avfallscontainrar att välja mellan och de olika varianterna finns även i olika storlekar. De olika containrarna är en flak-container eller en liftdumper. Det kan vara bra att veta ungefär hur stor container man behöver för att inte betala för en större container än vad man har behov för.

För att få ett bra avfallscontainer pris så kan man fundera på vad det är man ska slänga och hur mycket man ska slänga. Det kan också bli onödigt dyrt att hyra en mindre container än vad man behöver, då måste man nämligen betala för extra tömningar och det kan bli ganska dyrt.

Spara pengar

Man kan ofta välja om man sorterar sitt avfall själv eller man vill att företaget man hyr av ska göra det. Om man väljer att ta hand om det själv så finns det en hel del pengar att spara. Om man väljer en container med blandat avfall så kostar det mer än en container med sorterat avfall. Priset på container styrs också av vilket innehåll som ska slängas i containern.

Powered by Labrador CMS