ANNONS

Hjulström gör musikdriven thriller

Vattnet är förgiftat. Men vad är egentligen viktigast, om allt ställs på sin spets – sanningen eller egennyttan?

DET HÄR ÄR EN ANNONS FRÅN VÄSTMANLANDS TEATER

Välkomna till den lilla staden, med det fina badhuset. Ett samhälle i jämvikt. Där alla är med på överenskommelsen. Det finns motsättningar, men så länge alla med lite makt vinner på situationen, och ingen stör ordningen, är allt perfekt.

Det här är en modern thriller, där sympatierna hela tiden växlar, och som effektfullt visar hur snabbt en opinion kan vända.

Niklas Hjulström

Den 4 februari öppnas dörrarna till Västmanlands Teaters stjärnspäckade uppsättning av Henrik Ibsens klassiker En folkefiende, i regi av Niklas Hjulström.

– Det här är en modern thriller, där sympatierna hela tiden växlar, och som effektfullt visar hur snabbt en opinion kan vända. Som ger dig en hjälte, för att i nästa stund ta honom ifrån dig, berättar Hjulström, som tidigare också regisserat teatersuccéerna Den stora branden och Asea – här kommer framtiden!.

Här följer vi läkaren Tomas Stockmann, nyss återvänd till sin gamla hemstad där hans och hustrun Katrines dröm om ett storslaget kurbad blivit verklighet. Men Tomas upptäcker att vattnet de marknadsför som hälsosamt i själva verket är giftigt, och då vänder allt…

– När Tomas gör sitt spektakulära avslöjande blir han betraktad som hjälte, och får den stora majoritetens stöd. Men alla är inte lika positiva… för vad händer med en stad om man tar ifrån den dess största inkomstkälla? Vad är egentligen viktigast, om allt ställs på sin spets – sanningen eller egennyttan?

Skådespelarna, med bland andra Marie Robertsson, Cicilia Sedvall, Christopher Wollter och Mattias Redbo i rollerna, tar sig an berättelsen och karaktärerna i den relevanta, smarta och eleganta föreställningen.

Musikerna Andreas Kullberg och Thomas Gunillasson ger föreställningen ytterligare en dimension, genom sitt nyskrivna material, som tar med åhöraren på en musikalisk resa tillbaka till 90-talets leriga festivaldrömmar.

– Västmanlands Teaters version är en snygg, filmisk och musikdriven uppsättning, men också en klassisk dilemma-övning, där du som publik får chansen att fundera över vad du egentligen tycker, säger Hjulström.

Läs mer och köp dina biljetter på: https://vastmanlandsteater.se/forestallningar/en-folkefiende/


Powered by Labrador CMS