ANNONS FRÅN ROCKLUNDA STUGBY – BY QUALITY LIVING

Ett av Västerås bästa boenden – med möjlighet för den lokala idrotten att stärka sin ekonomi

Rocklunda Stugby började byggas för två år sedan och var helt färdigställd med 21 nyproducerade hotellstugor med sammanlagt 168 bäddar för ett år sedan.

Publicerad
Tomas Elvhage, verksamhetschef på VGF instämmer tillsammans med Peter Thornéus, grundare och ägare av Quality living i Västerås AB.

– Allt färdigställdes under andra halvan av 2022 så i år är det första hela året vi har varit igång, säger Peter Thornéus som är grundare och ägare av Quality living i Västerås AB, företaget som driver stugbyn.

Tillsammans med sambon Sanna Ejdeholm sköter han ruljansen, med allt vad det innebär. Paret flyttade från Kiruna till Västerås i maj 2019 och driver en snarlik verksamhet uppe i norr. Sanna är spindeln i nätet när det gäller bokningar och skräddarsyr vistelsen efter gästernas önskemål.

– Vi har verkligen en mix av olika typer av gäster, man kan inte säga att det är ett boende för en viss typ av gäst utan vi har haft väldigt blandat. Det har varit barnfamiljer, kompisgäng, entreprenörer, företag och idrottsföreningar, säger Sanna.

Boende på stugbyn har fri parkering och nära till busshållplatsen. 

– Våra gäster gillar att man har möjligheten att både laga mat själv i köket eller varför inte förboka en charkbricka och bubbel som väntar när de anländer. De kan skräddarsy sin vistelse här.

Det första året har varit lyckat, konstaterar Peter och Sanna.

– Det har verkligen varit en succé, vi har haft bra beläggning, fler och fler gäster som hittar hit och framförallt återkommande gäster från hela världen.

Spännande utvecklingsfas

Det har verkligen varit en succé, vi har haft bra beläggning, fler och fler gäster som hittar hit och framförallt återkommande gäster från hela världen

En toppmodern stugby på Rocklunda har öppnat helt nya möjligheter för de lokala idrottsföreningarna. Quality living har ett välfungerande samarbete med Västerås Gymnastikförening som är i en spännande utvecklingsfas.

– Vi brinner för idrott och idrottsrörelsen är en otrolig motor. Kan man koppla ihop näringslivet och idrottsrörelsen kan man få en otrolig effekt och det tycker jag att vi har skapat här, och det kommer bara att fortsätta utvecklas, säger Peter.

Tomas Elvhage, verksamhetschef på VGF instämmer.

– Tävlingsmässigt kan vi bara vara här i våra lokaler eller i Västerås Arena, så det blir på ett ganska begränsat område. Därför är det en stor fördel sedan stugbyn byggdes, för nu har vi allt på samma område och vi kan se till att både utövare och publik har nånstans att bo, vi är väldigt sårbara om vi inte får tag på sovplatser.

Fakta

• 168 sängar

• Centrumnära

• Fri parkering med laddmöjligheter

• Idrottsrabatt till alla föreningar

• För bokning och frågor kring samarbetsavtal kontakta Sanna Ejdeholm på 010-161 41 50, eller på book@q-living.se

– Många idrottsföreningar övernattar på skolor och idrottshallar, hos oss kan man sova i riktiga sängar och laga sin egen mat, och idrottsföreningarna kan locka hit fler för man kan träna bra och bo bra, det skapar en en konkurrensfördel gentemot andra städer. Det är en viktig pusselbit när föreningarna ska utveckla sina verksamheter, säger Peter.

Bra intäkt för föreningar

Quality living arbetar även med en framgångsrik samverkansmodell där idrottsklubben kan höja nivån och kvalitén på sina cuper och event och skapa bra intäkter, genom att erbjuda rabattkoder på boende i stugbyn och tjäna en slant till föreningskassan för varje använd rabattkod. Sett över ett år kan det bli en mycket bra intäkt med en liten arbetsinsats.

– Vi uppmanar alla föreningar att ta kontakt med oss för att teckna ett samarbetsavtal, säger Sanna.

 

Powered by Labrador CMS