ANNONS FRÅN SPIN THE BOTTLE

Ekologisk prisvinnare med fruktiga och aromatiska toner

Chill Out Terre Siciliane Catarratto Zibibbo Organic är ett sicilianskt solkysst vitt vin, på ekologiskt odlade druvor från den familjeägda vingården Baglio Diar. Det nya vinet har redan fått såväl guldmedaljer som fina recensioner och går att beställa till valfri Systembolagsbutik.

Vinmakaren har skapat ett vin på de sicilianska druvorna catarratto och zibibbo, två druvor med en lång historia från vinodling runt Medelhavet. Catarratto odlas över stora delar av Sicilien och är känd ända sedan 1600-talet. Druvan bidrar med syra och fin struktur. Zibibbo-druvan är mer känd under namnet Muscat d’Alexandrie, och ger här vinets aromatiska toner. Tillsammans skapar de två druvorna ett fruktigt och friskt vin med blommiga aromer.

Chill Out Terre Siciliane Catarratto Zibibbo Organic passar väl med klassiska råvaror från Sicilien och Medelhavet – till exempel fisk och skaldjur som sardiner, bläckfisk, musslor och krabba. Men även en pasta med lammfärs och getost blir en fin kombination – här hittar du ett sådant recept. Även rätter som smakmässigt har lite hetta i sig passar fint till vinets aromatiska stil. Precis som alla andra viner från Chill Out så kan det också servereras precis som det är, som ett gott sällskapsvin.

Jenny Asplund gav vinet ”BRA KÖP!” i Vinbörsen i maj 2022 och Allt om Vin satte betyget ”PRISVÄRD!” i juni 2022. Finaste betyget är kanske guldmedaljen i Gilbert & Gaillard International Challenge 2022.

Chill Out Terre Siciliane Catarratto Zibibbo Organic har artikelnummer 5520801 och kostar 79 kr. Här kan du beställa vinet till ditt närmsta Systembolag.

Powered by Labrador CMS