Mötesstaden Västerås är i morgon värd för Mötets dag på ACC. Foto: ACC

Sveriges största mötesarrangörer träffas i Västerås för att speeddejta

För åttonde året i rad arrangeras Mötets dag av den nationella föreningen Swedish Network of Convention Bureaus. Denna gång är Västerås skådeplats.

Publicerad
Sofie Lidholm, utvecklingschef Visit på Västerås Marknad & Näringsliv AB. Foto: Jonas Bergkvist

Årets upplaga arrangeras i morgon 30 januari på Aros Congress Center i Västerås. Ett 70-tal personer från svenska destinationer och mötesarrangörer väntas delta.

– Mötets dag är ett unikt arrangemang för svenska föreningar och organisationer som regelbundet arrangerar stora möten. Dagen bjuder på speeddejt med svenska destinationer som potentiellt kan vara orter för deras kommande möten men också inspirerande och lärorika föreläsningar om hur man skapar bättre och mer hållbara möten, berättar Sofie Lidholm utvecklingschef Visit på Västerås Marknad & Näringsliv AB.

I år spelas även Eventpodden in under Mötets dag.

– Vi ser en stor potential i att vår Convention Bureau får arrangera Mötets dag på hemmaplan. Vårt arbete med att värva kongresser får en extra skjuts nu när vi får möjligheten att visa vår mötesstad för konkurrenter och kunder från hela Sverige, fortsätter Sofie.

Swedish Network of Convention Bureaus (SNCVB) är en ideell förening vars medlemmar är Convention Bureaus verksamma i Sverige. Föreningens syfte är att driva viktiga frågor för mötesindustrin och verka inom två fokusområden; affärsnytta och kunskapsutbyte. Den gemensamma visionen för föreningen är att göra Sverige till ett föregångsland för möten i världen.

Västerås Convention Bureau är en del av Västerås Marknad & Näringslivs affärsområde Visit. I samverkan med besöksnäringen marknadsför och utvecklar vi Västerås som mötesstad för att få fler möten att arrangeras i staden.

Powered by Labrador CMS