'STARTAR EGET'. Staffan Braw har lämnat Care of Haus för egna uppdrag. Foto: LASSE BLOM
"STARTAR EGET". Staffan Braw har lämnat Care of Haus för egna uppdrag. Foto: LASSE BLOM

Braw lämnar Care of Haus

Västeråsprofilen Staffan Braw, en av huvudägarna till Care of Haus lämnar nu företaget efter tio år. – Det känns naturligt. Min vision var att bygga ett bestående företag som kunde överleva mig själv och där är vi nu, säger Staffan Braw.

Publicerad

Jag är otroligt stolt över det vi har åstadkommit tillsammans med alla medarbetare – vilket decennium vi haft. Och det bästa är att verksamheten aldrig har varit bättre än nu. Det är en lycklig separation och vi är fortfarande goda vänner och kommer att samarbeta i framtiden.

Staffan Braw sluter samtidigt cirkeln som egen företagare. Redan 1980 startade Staffan Be–Tre–Em som stod för Braw marknad, musik och media.

– Jag arbetade då bland annat som discjockey och spelade på många klubbar i och utanför Västerås. Med tiden blev det fokus på media och reklam och jag startade Care Of på Köpmangatan med några kompanjoner.

2006 gick reklambyrån Care of samman med Haus och bildade Care of Haus. Det var starten för vad som idag är Västerås största reklambyrå genom tiderna. På tio år har företaget etablerat sig som en av landets ledande kommunikationsbyråer. Idag har byrån såväl prestigefyllda, svenska uppdragsgivare som globala varumärken på kundlistan.

Skiftet var planlagt

– Ägarskiftet sker enligt vår ursprungliga plan, säger Staffan Braw. Jag är otroligt stolt över det vi har åstadkommit tillsammans med alla medarbetare – vilket decennium vi haft. Och det bästa är att verksamheten aldrig har varit bättre än nu. Det är en lycklig separation och vi är fortfarande goda vänner och kommer att samarbeta i framtiden.

I sin nya verksamhet kommer Staffan Braw framförallt att ägna sig åt styrelseuppdrag, konsultuppdrag inom affärsrådgivning och coachning samt föreläsningar och utbildning.

– Hälften av min tid kommer jag dessutom att ägna åt att försöka få fart på min nystartade välgörenhetssatsning Företagsvolontärerna, fortsätter Staffan Braw.

Ett nätverk där civilsamhället med stöd från det offentliga kan möta näringslivet och bidra med idéer, projekt, kontakter, resurser och kompetenser för att skapa samhällsnytta. Många företag vill hjälpa till men vet inte riktigt hur. Det är ett sätt för mig att ge tillbaka genom att hjälpa till med att samla in medel till viktiga samhällsprojekt.

Redan nu har Staffan Braw ”bollar i luften”

– Ett första projekt kommer snart, avslutar Staffan samtalet och blinkar lite med ena ögat.

Staffan Braw

Född: 1960

Var: Västerås

Gör: Driver nystartade Braw AB

Familj: Fru och två barn

På fritiden: Träning, mat, dryck, sport och musik

Samlar på: Förstärkare från 1970-talet

Äter helst: Gös från vattnet utanför Almö-Lindö

Powered by Labrador CMS