Ny topplista: Här serveras länets bästa hamburgare

Två av Sveriges 20 bästa hamburgare serveras i Västmanland. Detta enligt sajten Burgerdudes som varje år släpper en lista över Sveriges bästa burgare.
– Det känns jättebra att vara bäst i länet! Men vi siktar på att bli ännu bättre, säger Arbnor Jashari som driver Zigzag Burger.

Publicerad

Övriga lokala hamburgare på topplistan

Hamburgeriet (plats 44)

Bra Hak (48)

Speed snacks (80)

Chucky burger (97)

Hamburgerboomen har pågått under flera år och intresset för den amerikanska snabbmatsfavoriten har trots en viss avmattning inte dött ut. Hamburgare är – och förblir – mångas favorit på menyn.

Under de senaste åren har vi i Västmanland fått flera restauranger som profilerat sig på att servera högklassiga burgare – och enligt den senaste rankingen hittar vi den bästa i en matvagn – på Hökartorget i Köping och på Fiskartorget i Västerås.

Det är nämligen Zigzag Burger som, enligt Burgerdudes, serverar Västmanlands godaste hamburgare, och hamnar dessutom på plats 16 i hela riket.

De slår därmed RibHaus som på årets lista får en hedrande 18:e plats i landet.

– Zigzag Burger gör sin grej riktigt bra, skriver Burgerdudes och fortsätter:

– Allt var gott, med tydliga smaker, välbalanserade ingredienser och bra textur.

Sajten hyllar även Zigzags satsning på att etablera sig i Västerås.

– Vi är överlyckliga över att det nu går att få riktigt goda hamburgare på ännu fler platser runt om i Sverige, skriver de.

Arbnor Jashari som driver Zigzag Burger är glad och stolt över att ha klättrat på rankingen.

– Det känns jättebra! Förra året var vi på 21:e plats. Nu har vi klättrat och är bäst i länet. Men vi siktar på att bli ännu bättre. Jag söker inspiration hela tiden och vill utveckla våra burgare ännu mer, säger han till Västerås Tidning.

Han avslöjar även att de söker en fast lokal i Västerås.

– Jag skulle vilja hitta en passande lokal. Men det är svårt att hitta rätt. Den ska helst inte ska vara för stor, säger han.

Vinnare på listan över Sveriges bästa burgare, blev för tredje året i rad Funky chicken food truck som finns i Nacka Strand i Stockholm.

Powered by Labrador CMS