I sommar öppnar Stigen upp i Igor.
I sommar öppnar Stigen upp i Igor.

Ny restaurang med norrländsk touch till Igor

I sommar växer restaurangutbudet i Västerås när restaurang Stigen slår upp portarna vid Stora torget inne i Kvarteret Igor.

Publicerad

Exempel på vad du kan äta på Stigen:

  • Skogens konung i maxad korvlåda, en rejäl bit rökt isterband på älg från Gällivare, hemgjord potatispuré, hyvlade färska betor, kantarellmajonäs, lingonketchup och rostad lök.
  • Hjortskavsgryta, serveras med potatispuré, rårörda lingon & rostad lök och toppas med persilja
  • Ceasarsallad på norrländskt vis, Romansallad, caesardressing, spenat, betor, picklad lök, rostade pumpakärnor, riven Västerbotten, körvel. Välj Ditt protein: Hjortskav, Kallrökt lax eller svamp & mandel
  • Tryffelsvinet, tunnbrödspizza med västerbottenost, vedrökt fläskkarré (Från Haparanda), lökchutney, tryffelkräm, rostad lök, gröna äpplen & körvel
  • Svampplockaren, tunnbrödspizza med tomatsås, västerbottenost, skogschampinjoner, rosmarin, kantarellmayo & körvel

Premium fast food med en tydlig norrländsk touch, det är affärsidén för restaurang Stigen som kommer att öppna inne i Kvarteret Igor i mitten av juni.

– Jag är uppvuxen i Norrland där maten och den sköna stämningen är något jag älskat sedan jag var liten. Det är den smakupplevelsen och känslan jag vill att andra ska få uppleva hos oss på Stigen, säger ägaren Martin Sjölander i ett pressmeddelande.

Martin Sjölander är uppvuxen i Timrå och har ett förflutet som kock både i Sverige och utlandet. Idag driver han de två Norrländska systerkrogarna Knut i Stockholm. Inom koncernen finns också en lanthandel och en linje med tvålar och scrubs med doft av tall.

– Här kan man träffas i schyssta lokaler vid Stora torget som erbjuder vällagad fast food på fina råvaror och goda drycker med smak av norra Sverige.

Och vad innebär då norrländsk premium fast food? På menyn finns signaturrätter som hjortskavsgryta och tunnbrödspizza gjord av norrländska råvaror med hög kvalitet. Även drinkmenyn är Norrlandsinspirerad med lingon och hjortron, samt öl från Jämtlands bryggerier.

– Vi finns redan i Täby i Stockholm och har länge letat efter att öppna vårt andra ställe. Västerås var vår favorit redan från början och vi har blivit välkomnade hit med öppna armar, av både kommun, fastighetsägare och andra aktörer som hjälpt oss. Och självklart hoppas jag kunna bjuda tillbaka, berättar Martin Sjölander.

I Stigens lokaler finns också det egna tunnbrödsbageriet som bakar både åt restaurangen och till försäljning. Ugnen har handplockats i Italien och receptet har utvecklats efter att personerna bakom rest runt på otaliga små bagerier i norr.

Powered by Labrador CMS