Smakfull mässa. Hotel Plazas vd Tobias Hultberg (till höger) välkomnar Västerås Tidning och vd Peter Alexandersson när tidningen arrangerar en dryck- och matmässa i april.
Smakfull mässa. Hotel Plazas vd Tobias Hultberg (till höger) välkomnar Västerås Tidning och vd Peter Alexandersson när tidningen arrangerar en dryck- och matmässa i april.

Nu får Västerås en ny dryck- och matmässa

Under två dagar i april 2023 dukas ”Smakfullt – en dryck- och matmässa i Västerås” upp på Hotel Plaza. – Den ska ha en lokal känsla, säger Peter Alexandersson, vd för mässarrangören Västerås Tidning.

Publicerad Senast uppdaterad

Vi vill fokusera ytterligare lite mer på det lokala, både vad gäller mat och dryck. Det ska finnas en lokal förankring, andas en lokal känsla

Peter Alexandersson, vd Västerås Tidning

Smakfullt känns redan igen som en välbekant vinjett till Västerås Tidnings mat- och dryckessidor både i tidningen och på nätet.

Nu utvecklas konceptet till att ta plats även som en publik mässa i centrala Västerås.

Varför väljer Västerås Tidning att arrangera en egen dryckes- och matmässa?

– Hela vår drivkraft ligger i att det ska hända trevliga och positiva saker i Västerås. Det är en del av vårt dna att vidareutveckla sådant vi tror på och just konceptet runt mat och dryck är någonting som vi både brinner för och tror starkt på, säger Peter Alexandersson.

Vad är ”Smakfullt – en dryck- och matmässa i Västerås”?

– Precis som det låter en mässa där det kommer att erbjudas en massa härliga dryckes- och matintryck.

Hur skiljer den sig från andra mat- och dryckesmässor som hålls i Västerås?

– Vi vill fokusera ytterligare lite mer på det lokala, både vad gäller mat och dryck. Det ska finnas en lokal förankring, andas en lokal känsla. Vi har redan idag ett brett samarbete med flera av alla spännande lokala aktörer som finns. Det hoppas vi kunna fördjupa i och med den här mässan.

Peter Alexandersson fortsätter:

– Dessutom är vi glada över att tillsammans med Niclas ”Nicke” Tuomela, känd från Sveriges Mästerkock, och teamet bakom Vinsmart kunna erbjuda en serie spännande vinprovningar under mässan.

Finns det plats för ännu en dryckes- och matmässa i Västerås?

– Om vi bara tittar på vilken otrolig respons och stora intresse som finns runt våra mat- och dryckesartiklar som vi publicerar så tycks intresset omättligt. Dessutom har en dryckesmässa saknats på våren, inför sommarens festligheter och grillkvällar. Så ett starkt ja måste bli svaret på den frågan.

Ungdomsidrottsgalan, Västerås Tidnings-mässan Senior, Företagssalongen och nu Smakfullt – Västerås Tidning tar alltmer plats på Västerås eventscen?

– Det känns bra att få sätta ytterligare ett event på kartan i Västerås. Vi är stolta över vår stad och vill att både invånare och näringslivet ska trivas. Den här mässan ligger helt i linje med vår satsning på en ökad närvaro på eventscenen i Västerås, säger Peter Alexandersson.

Valet av Hotel Plaza som skådeplats för den nya mässan föll sig ganska naturligt.

– Vi gör redan bland annat Företagssalongen för det lokala näringslivet på Hotel Plaza och vi trivs med att jobba tillsammans. Att få göra detta ihop med en lokal och etablerad aktör mitt i staden ser vi bara fördelar med, säger Peter Alexandersson.

Tobias Hultberg, vd Hotel Plaza, välkomnar det nya inslaget med öppna armar.

– Det har ju visat sig att mässor på de här ytorna fungerat väldigt bra. Både utställare och gäster har varit jättenöjda, oavsett om det handlat om publika mässor eller branschmässor. Det känns jätteroligt att välkomna ”Smakfullt” till oss då vi trivs väldigt bra med det samarbete vi redan har med Västerås Tidning. Fler evenemang är på gång tillsammans framöver, kan jag avslöja.

”Smakfullt – en dryck- och matmässa i Västerås” hålls den 21–22 april 2023.

Hålls på Plaza våren 2023

Vad: Smakfullt – en dryck- och matmässa i Västerås

Var: Hotel Plaza i centrala Västerås

När: 21–22 april 2023

Om: Variation av olika utställare inom mat och dryck, med ett tydligt lokalt fokus

Arrangör: Västerås Tidning

Powered by Labrador CMS