Stigen av Knut i Täby serverar streetfood från norrländska rötter.

Norrländska smaker i city – Stigen av Knut öppnar i Occos gamla lokaler vid torget

Är du sugen på en smak av Norrland med inspiration från bergen, skogen och vattnet? Då kan du se fram emot sommarens nyetablering i Västerås city.

Publicerad

Det är Knut restauranger som drivs och ägs av Martin Sjölander som kommer att öppna Stigen av Knut i Occos gamla lokaler på Igor vid Stora torget.

I centrala Stockholm finns sen tidigare två lite elegantare Knut-restauranger med norrländsk inriktning och en Stigen av Knut i Täby. Namnet Knut kommer sig av att Martins morfar hette just så.

Ägare och grundaren Martin Sjölander säger att man siktar på att etablera sig i flera större städer framöver.

– Han var min stora idol och kom från Norrland, precis som jag, berättar Martin Sjölander.

Konceptet som kommer till Västerås är alltså samma som det som redan finns på restaurangen i Täby. Man serverar norrländsk fast food med smaker som ska ge en känsla av Norrland, med tunnbröd, viltkött, Västerbottensost och lingon som några av ingredienserna.

Martin Sjölander säger att man siktar på att etablera sig i flera större städer framöver och att Västerås är det första, stora provet.

– Västerås är en framtidsstad som ligger nära Stockholm och vi har ett unikt utbud som vi hoppas att Västeråsgästerna kommer att tycka om.

Stigen av Knuts enhetschef, Jesper Ringblom, gillar Västerås.

Enhetschef Jesper Ringblom säger att maten ska komma in snabbt och kosta en rimlig peng.

– Här finns en bra restaurangkultur så jag tror att vi passar in bra med vår fast food av hög kvalitet. Hos oss ska man förvänta sig en härlig atmosfär och känna sig hemma. Även om designen kommer att bli annorlunda än restaurangen i Täby vill vi ge känslan av att komma hem till morfars stuga i Norrland, inga krav och inga skyldigheter, säger Ringblom.

Det kommer att vara enkelt och gå snabbt att beställa och få in maten.

– Vi kommer att använda oss av en QR-kod så att man slipper ladda ned någon app och är man en grupp så ser vi till att alla får maten samtidigt, säger Martin.

Han säger också att man till restaurangen i Västerås kommer att anställa cirka tjugofem personer.

– Vi kommer att ha öppet morgon till kväll. I lokalen kommer vi även att ha ett tunnbrödsbageri där man kan köpa och ta med sig tunnbröd.

Det kommer även bland annat att finnas flipperspel, olika sektioner där man kan placera ut gästerna, en entresol där man kan få sitta lite mer i fred och en stor uteservering.

Martin Sjölander ser fram emot öppningen.

– Vi har fått ett otroligt fint välkomnande från alla möjliga håll så vi är väldigt glada att komma till stan.

Tunnbröd med smak av Norrland är något som man alltid kan få på Stigen av Knut.
Powered by Labrador CMS