Magnus Carlsson med sitt rosévin.
Magnus Carlsson med sitt rosévin.

Kändisbesök på mässan

Den 22 april sprider Magnus Carlsson lite extra stjärnglans över Smakfullt när han är på plats för att visa upp sina tre viner.

Publicerad

Hittills har Magnus Carlssons egen vinserie ”Saints & Sinners by Magnus Carlsson” resulterat i ett rosévin, ett mousserande rosévin och ett rödvin, och på lördag kommer han tillsammans med Uncorked Wines till Västerås för att visa upp sina viner under Smakfullt.

– Det känns väldigt kul, jag är ganska ofta i Västerås känns det som, jag trivs där. Att göra vinmässor ska bli intressant, att stå och prata med dem som testar vinerna och få en direktkommunikation och feedback från eventuella köpare.

Det blir första gången Magnus Carlsson medverkar i en vinmässa, men han har presenterat sina viner i andra snarlika sammanhang tidigare.

Tre viner har släppts av Saints & Sinners.
Tre viner har släppts av Saints & Sinners.

Hur har det varit att ta fram dessa tre viner?

– Det har varit otroligt intressant och roligt. En lång process där jag har åkt ner och träffat mina vinmakare och bollat fram gemensamt genom att testa olika varianter, blandningar, druvor och allt sådant. Det har varit häftigt, säger Magnus Carlsson till Västerås Tidning.

Han fortsätter:

– Eftersom jag är artist är jag alltid ute på resande fot, men det här är en helt annan värld som jag nu kan korsbefrukta med både mitt namn och mitt företagsnamn Saints & Sinners.

Namnet är en vinkning till Alcazars succélåt Not A Sinner, Nor A Saint.

Vinprojektet tog sin början under pandemin och i maj förra året släpptes det första vinet i serien.

– Hela processen är en positiv snurr på det här hemska som vi kallade coronapandemin. Det blev totalstopp i min och alla andra artisters karriärer, vi kunde bara sitta och vänta ut stormen. Det var hemskt på alla sätt och vis och slog hårt mot alla, men en av de få positiva aspekterna är att då fick jag plötsligt tid att sätta mig ner och fördjupa mig i projekt jag inte hunnit ta tag i tidigare. Jag fick tid att göra en platta men även vinprojektet, som är så gigantiskt stort och kräver enormt mycket tid. Men när pandemin kom fanns plötsligt den tiden.

Under sin långa karriär har han flera gånger fått frågan om att sätta sitt namn på olika produkter, bland annat vin.

– Det har aldrig känts helt rätt tidigare, ska jag vara inblandad i något vill jag inte bara sätta mitt namn på en produkt utan jag vill vara delaktig genom hela processen.

Men när vinimportören Uncorked Wines föreslog ett samarbete med den flerfaldigt prisbelönta österrikiska vinproducenten Pia Strehn kändes det rätt för Magnus Carlsson.

– Det känns kul att sätta sitt namn på så genomarbetade viner, det måste jag säga.

Hur har ditt kunnande inom vin utvecklats?

– Det har utvecklats nåt kopiöst, jag har varit intresserad innan men nu har jag läst på ännu mer om druvor, olika jordmån och allt sånt, det är en hel vetenskap som jag fördjupar mig i så gott jag kan. Det är väldigt intressant. Mina vinmakare är otroligt kunniga så det har varit en fröjd att gå bredvid och lyssna när de berättar hur allt fungerar.

Finns det några planer på fler viner i serien?

– Serien består just nu av ett rosévin, mousserande rosé och ett rödvin, så det saknas ju något. Krokar finns ute och vi kollar efter hur vi kan utveckla serien ytterligare.

Powered by Labrador CMS