Smakfullt är tillbaka för tredje gången.

En mässa för alla smaker

I helgen är det dags för den tredje upplagan av Smakfullt på Plaza i centrala Västerås. Utöver goda smakupplevelser och en härlig stämning finns det chans att boka in en Masterclass med profilen Edward Blom eller en middag med Laila Bagge där hennes viner är i fokus.

Publicerad

– Vi har en väldigt intressant mix av utställare, flera nya som aldrig varit här förut, berättar Mathias Såhlin, projektledare på Box of och Västerås Tidning.

Han slår ett slag för någon av de exklusiva Masterclasses som går att boka in sig på. 

Mathias Såhlin.

– Jag skulle vilja passa på att påminna alla besökare om att göra kvällen lite extra speciell genom att boka en Masterclass, eller varför inte boka en plats på middagen med Laila Bagge som presenterar sitt egna vin i kombination med en tvårättersmiddag.

En av landets mest färgstarka kulturhistoriker och mathistoriker, Edward Blom, delar med sig av sina kunskaper om brännvin och dryckens historia. Mästerkocken Niclas Tuomela håller en Masterclass där han lär deltagarna att matcha vin och mat på bästa sätt och det unika vinföretaget Gardo & Morris som drivs från både Sverige och Nya Zeeland berättar om sina viner och verksamhet.

Fler kända profiler som medverkar är Amanda Wiger som promotar sin nya kokbok samt Roy Nader som står i en egen monter med gänget från Vasafiskerian och erbjuder lyxig löjrom från Kalix.

Parallellt med lockande Masterclasses pågår själva mässan där besökarna får testa sina smaklökar med både dryck och delikatesser.

– Vi har ett 30-tal utställare som erbjuder öl, vin, whiskey och gin. Samt ett brett utbud av provsmakningar av delikatesser som parmesan, oliver, korvar och godsaker.

Hur känns det att arrangera Smakfullt för tredje gången?

Smakfullt 2025

Plats: Hotel Plaza, Kopparbergsvägen 10 Västerås

Datum: 2-3 maj

Tid: 12.00-16.00 och 17.00-21.00

Arrangör: Box of

– Det är verkligen en höjdpunkt på året, vi har skapat en mässa som känns exklusiv för besökarna, det finns massor att upptäcka utan att det är långa köer och trångt. Det ska vara en trevlig upplevelse att komma hit med sin familj och sina vänner och ha en härlig kväll tillsammans och våga testa nya smaker, säger Mathias Såhlin.

Vilka är era främsta lärdomar från de två tidigare mässorna?

– Vi har jobbat hårt för att ha ett brett utbud och faktiskt tackat nej till ganska många utställare så att vi inte får för mycket av samma sort. I år har vi verkligen lyckats med det!

Smakfullt pågår under fredagen och lördagen och är indelad i två pass per dag, 12.00-16.00 och 17.00-21.00. Det finns biljetter kvar till samtliga pass, som går att köpas både digitalt och på plats.

Powered by Labrador CMS