Soffan Happy från Svenska hem i trendig gul sammet. Foto: Svenska hem×1 / 4Visa bildtextBild 1 av 4

Möbelfirman som går hem hos kunderna

På jakt efter trendiga möbler? Då är det sammet som gäller i höst. Svenska hems Lotta Ström tipsar.

Publicerad
Lotta Ström, ägare och marknadsföringsansvarig på Svenska hem. Foto: Helena Andersson

I våras firade möbelbutiken Svenska hem ett år. Satsningen på hög kvalitet och kända varumärken har fallit väl ut.

Ägaren och marknadsföringsansvariga Lotta Ström berättar att butiken är mycket annorlunda i sitt upplägg än de flesta möbelbutiker.

– Vår butik är lite mer upplagd som en mässa med montrar där våra leverantörer har en egen yta där deras produkter är samlade. Man byter även möbler och inredning ofta vilket gör en levande butik.

Butiken satsar på ett nordiskt, stilrent sortiment – det raka, nordiskt blonda.

– Vi har mest svenska, norska och danska möbler av hög kvalitet där möblerna tillverkas från grunden. Och ofta ligger kvaliten där man inte ser den, till exempel i tyg, stoppning och stommar, säger Lotta Ström.

Vad är det som gäller i höst?

– Den trendige satsar på sammet i höst, gärna gult. Men det blåa och gröna håller i sig och man ser en hel del grålackat samt ljuspigmenterat blont i till exempel trämöbler.

Det finns alltså ett stort urval i butiken, inte bara grått och beige även om många väljer säkra kort och istället satsar på kuddar, matta eller annat i en accentfärg.

– Men vi satsar på att få det mer färgglatt i våra utställningar. De flesta av våra kunder vet vad de vill ha och de vill inte vara som alla andra, utan känna sig lite unika.Men det viktigaste av allt är att vi värnar om god kvalitét, hög kunskap och bra kundbemötande!

Powered by Labrador CMS