Småhustomter. Hallstahammars kommun släpper under första halvan av 2019 upp till 20 nya småhustomter i kommunen. Här syns området Duvhällarna, på ett flygfoto taget för ett antal år sedan. Foto: Hallstahammars kommun

Ljusning på bostadsmarknaden i Hallstahammar

Under första halvan av 2019 kommer Hallstahammars kommun kunna erbjuda upp till 20 lediga småhustomter. Ytterligare 29 tomter planeras att släppas i Kolbäck under hösten/vintern 2019.

Publicerad

De senaste åren har det funnits få småhustomter i Hallstahammars kommun och efterfrågan har ökat. Nu syns äntligen en ljusning. Det skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Redan i januari 2019 kommer Hallstahammars kommun att släppa ett nytt område med 13 tomter i området Kvarteret Fasanen. Området är uppdelat i flera etapper där det även planeras byggas radhus och flerbostadshus.

Kvarteret Fasanen har närhet till både förskola och skola. Det är en dryg kilometers promenad till centrum där du lätt kan ta bussen till Västerås. Ungefär en och en halv kilometer norrut ligger Motionscentrum med fina motionsspår samt Teknikbacken, som är en skidbacke med lift. Närmaste hållplats för kommunens avgiftsfria busslinje, Brukslinjen, ligger cirka 400 meter från kvarteret Fasanen. Brukslinjen går genom Hallstahammar vidare till Kolbäck, Strömsholm och Borgåsund, skriver kommunen.

På Stenhagsvägen, söderut från Kvarteret Fasanen, finns det två lediga tomter. Här är det nära till både förskola, skola, Motionscentrum med fina motionsspår och en skidbacke med lift.

Det finns även några tomter kvar på Södra Näs. Ett lugnt och naturnära område. Kommunens avgiftsfria busslinje, Brukslinjen, stannar på Bergslagsvägen precis utanför området och det är nära till E18 om du pendlar till närliggande orter.

Under våren 2019 kommer två tomter på Orrvägen släppas till försäljning. Tomterna är avstyckade men innan försäljningen drar igång ska VA och fiber anläggas. Tomterna tillhör detaljplanen för Kvarteret Hackspetten som blev klar sommaren 2018. Dessa två tomter är en förtätning av ett redan befintligt område.

Powered by Labrador CMS