Ny näringslivssatsning. Det är nu klart att Västerås Tidning får arrangera Företagssalongen i Västerås. Konceptet har sedan flera år tillbaka varit en succé bland företagen i Karlstad. På bilden syns Peter Wadelius och Daniel Bjernedal från Västerås tidning tillsammans med Jacob Lund som startat mässan i Karlstad.

Företagssalongen startar i Västerås – ska få lokala näringslivet att mötas

I september får det lokala näringslivet i Västerås en ny mötesplats. Då är det premiär för Företagssalongen på Hotel Plaza. – Det har blivit väldigt uppskattat i Karlstad, det brukar vara fullt ös hela dagen. Vi tror att det kommer bli lika populärt i Västerås, säger Jacob Lund.

Publicerad

Företagssalongen startade redan 2013 i Karlstad och i mars är det dags för den sextonde upplagan. Redan nu ser det ut att vara fullbokat med 100 utställare på Karlstad stadshotell.

Och nu står det klart att Företagssalongen även gör debut i Västerås. Datumet är satt till den 1 september.

Västerås blir nu Företagssalongens första avknoppning. Tanken är nu att hela konceptet ska kopieras och platsen för salongen i Västerås blir Hotel Plaza.

Här i Västerås blir det Västerås Tidning som blir huvudarrangör, med stöd av teamet bakom mässan i Karlstad.

Mötesplats för näringslivet

Vad är då Företagssalongen? Vi ställer frågan till grundaren och initiativtagaren Jacob Lund.

– Det är en mötesplats för näringslivet – en business to business-mässa som är öppen för alla som är yrkesverksamma.

Mässorna är gratis för alla besökare, men för att komma in krävs det att man kan uppvisa att man har ett arbete.

Förutom utställare hålls även ett antal föreläsningar, där företagen som ställer ut får chansen att berätta mer om sin verksamhet.

– Föreläsningarna ska vara allmänna och det kostar inget extra för utställarna att få föreläsa, däremot är det vi som arrangörer som väljer ut vilka som ska få chansen att ha en föreläsning. Detta för att alla ska kunna få göra sin röst hörd och att vi ska få en bra mix på föreläsare.

Vilka företag är det som brukar ställa ut?

– Det är hela spektrat från de absolut största, som Ikea och bankerna, till små enmansföretag.

Hur många som brukar besöka mässorna i Karlstad finns det inga uppgifter om. Förklaringen till det är att arrangören helt enkelt valt att inte fokusera på besöksantalet.

– I företagsvärlden är det snarare rätt kontakter som gör hela dagen. Därför har vi valt att inte prata om besöksantalet över huvud taget. Det här har varit lyckat, för normalt sätt är vi fullbokade redan ett halvår innan. Förklaringen till det är att utställarna är så nöjda med de kontakterna som de får.

”Passar vårt koncept”

Till mässan i Västerås finns även planer på att införa ett politikerrum, där företag och besökare får chansen att träffa politiker och ställa frågor inför det stundande valet.

Så här säger Västerås Tidnings vd Peter Alexandersson om varför man valt att inleda samarbetet med Företagssalongen.

– Företagssalongen i Karlstad som koncept passar oss på Västerås Tidning väldigt bra. Vi vill med detta event och mässa helt enkelt ge näringslivet en dag i sann Västerås Tidnings-anda. Och eventet ligger helt i linje med vår strategi framåt för vårt aldrig sinande engagemang i det lokala näringslivet.

Powered by Labrador CMS