Foto: Niklas Andersson

Fågelskådningens dag i Asköviken

Söndagen den 6 maj firas fågelskådningens dag. Västmanlands Ornitologiska Förening och personal från Naturskolan Asköviken anordnar därför aktiviteter och guidning under förmiddagen i Askö.

Publicerad

Under fågelskådningens dag på söndag kan både erfarna skådare och nybörjare få hjälp med att fånga glimtar av Askövikens åtta olika arter av hackspett. Skulle hackspettarna vara blyga finns det många andra fågelarter att skåda. Som ett exempel finns Svarttärnan, en fågel som endast häckar på ett fåtal platser i Sverige och Asköviken är en av dem.

Fågelskådningens dag genomförs varje år tidigt i maj och den har uppmärksammats sedan 1980-talet. Linda Sporrong är enhetschef på Naturskolan och hoppas att många vill delta i söndagens aktiviteter.

– Vi har ett gemensamt mål med Västmanlands Ornitologiska Förening att locka ut fler västeråsare i naturen. Vi vill visa upp Askövikens vackra naturreservat och dess fascinerande fågelliv, berättar Linda.

Grillen kommer vara igång under hela dagen och det kommer finnas aktiviteter som fågelbingo och hackspettsmyg. Ornitologer kommer finnas på plats i fågeltornet för att hjälpa till med fågelskådning. Dessutom kommer representanter från Rapphönorna, ett nätverk för fågelskådande kvinnor, att närvara hela dagen och berätta om sin verksamhet.

Foto: Niklas Andersson×1 / 2Visa bildtextBild 1 av 2

Bra att ha med:

Gummistövlar/grova skor, kläder efter väder, handkikare (finns att låna), block och penna, eventuell matsäck och fågelbok.

Powered by Labrador CMS