Nominerade. Benny Johansson från Surahammars Elaffär, Thomas och Robert Englund från Lisjö Produktion AB och Fredrik Lingons och Sophie Pettersson från Kvistberga Group AB. Foto: Privat

De kan bli Årets företagare i Sura

Nu ska Årets företag i Surahammar utses. I veckan släppte Företagarna nomineringarna till priset.

Publicerad

Förra veckan släpptes de nominerade till Årets företagare i Hallstahammar. Nu är det även dags att presentera de nominerade företagen i Surahammar.

Här är de tre kandidaterna som Företagarna har valt ut i år:

Benny Johansson, AB Surahammars Elaffär

Benny Johansson, en driftig företagare med fler strängar på sin lyra och som leder Aktiebolaget Surahammars Elaffär har genom åren visat att de hänger med i en ständigt utvecklande bransch. Med Benny i ledningen har företaget vuxit, dels organiskt och dels genom förvärv. Han skapar också arbetstillfällen och visar att ett företag i vår kommun kan utvecklas och frodas.

Företaget grundades 1960 av Erik Johansson och vi har här ett gott exempel på god generationsväxling. AB Surahammars Elaffär opererar inom ett brett spektrum när det kommer till el och elinstallationer och har också en välsorterad butik på Enbärsvägen.

• Thomas och Robert Englund, Lisjö Produktion AB

Bröderna Thomas och Robert har framgångsrikt drivit och utvecklat sitt familjeföretag på orten. Här ser vi ett tydligt företagardriv och entreprenörer med tillväxt och hållbar utveckling som ledord. De jobbar kontinuerligt med att utveckla Lisjö Produktion AB genom investeringar i ny teknik såsom investeringar i robotceller. Företaget har yrkesskickliga medarbetare som samtidigt är kundorienterade. LiSjö Produktion AB arbetar med legobearbetning (fräsning och svarvning) till fordons-, verkstads, gruv- och offshoreindustrin.

• Fredrik Lingons och Sophie Pettersson, Kvistberga Group AB

Syskonparet Fredrik Lingons och Sophie Pettersson, driver det familjeägda företaget Kvistberga Group AB och har sedan måna år tillbaka satt den lilla orten Ramnäs på världskartan! Företaget tillverkar ramper med en export till ett 10-tal länder. Med stort sinne för affärer driver ägarna företaget framåt där man alltid är lösningsorienterad och med högt kundfokus. Fredrik och Sophie står för en stor samhällsnytta då man på ett genomtänkt sätt producerar bland annat rullstolsramper för tex rullstolsbussar som används av många transportörer. Utöver det så värnar ägarna om det lokala näringslivet med stort engagemang i olika företagarföreningar.

Powered by Labrador CMS