Coop öppnar en tredje X:-trabutik i Västerås. Foto: Fotograf Carina Gran

Coops lågprissatsning på Västerås fortsätter – öppnar en tredje butik

Coop fortsätter sin etableringsplan i Västerås för 2022 för formatet X:-tra. Den 6 oktober öppnar en tredje butik på kort tid, den här gången på Bangatan i de norra delarna av staden.

Publicerad

X:-traformatet innebär ett tydligt priserbjudande, där pris är i fokus varje dag och på hela sortimentet. Butiken vid Bangatan på Haga i Västerås får dessutom förlängda öppettider, numera fram till 20.00 varje dag.

Butiken blir den tredje på kort tid i gurkstaden, efter öppningarna på Stengatan och Viksäng, att slå upp portarna.

– Vi har fått ett enormt fint mottagande av västeråsarna för vårt nya format X:-tra, både när vi pratar med kunder och medlemmar i butik och i sociala medier. Vi ser att försäljningstakten ökat och vi har fått beröm för sortimentet, säger Marcus Forsberg, affärsområdeschef Coop Mitt.

X:-tra är ett butiksformat på den svenska dagligvarumarknaden som i bostadsnära butiker fokuserar på pris, med ett väl utvalt sortiment med välkända varor som täcker alla vardagsbehov. Butiken erbjuder även varje vecka flera riktigt bra klipp och kampanjer för att förstärka priserbjudandet ytterligare.

Magnus Wåhlander, vd Coop Mitt om satsningen på X:-tra:

– Det här är en viktig satsning för oss, där vi ytterligare förstärker vårt erbjudande till medlemmar och kunder i området. Prisvärdhet är viktigt i alla våra butiker men här ser vi en möjlighet att bredda oss och erbjuda ett butiksformat där vi jobbar med pris varje dag, säger Magnus Wåhlander, vd Coop Mitt.

Fakta: X:-tra

Butiksformatet X:-tra – en del av Coop, är ett butikskoncept med eget sortiment, egen grafisk profil, egen kommunikation och egen butiksdrift. Att X:-tra är en del av Coop innebär att det nya butiksformatet kan dra nytta av Coops inköpsavdelnings förhandlingskraft och leverantörskrav.

Powered by Labrador CMS