Köping och Surahammar går samman och kraftsamlar för framtidens industri

Få antas till utbildningar som leder till yrken inom industrin – och det är också få unga som söker till de utbildningar som finns. Det här leder till att företag inte har möjlighet att rekrytera lokalt, och därför kan de få svårt att expandera och växa.  Eftersom både Surahammar och Köpings kommuner hyser flera industriföretag vill de tillsammans ta på sig ledartröjan med #kraftsamla, den första konferensen om kompetensförsörjning inom industrin.

Publicerad

– Vi vill bidra till bättre matchning och därför samlar vi skolledare, företag och andra aktörer i vår region till en konferens där vi kan inspireras av varandra, säger Maria Granberg, näringslivschef i Surahammars kommun.

 Målet med konferensen är att stärka samverkan mellan skola och näringsliv så att fler elever vill söka sig till industrin och att företagen kan vara med och skräddarsy utbildningar.

Konferensen sker onsdagen den 20 mars på Forum i Köping. SAAB i Arboga och Volvo Group Trucks Operations i Köping finns på plats för att dela med sig av hur de arbetar.

– Fordonsindustrin står inför en stor omställning för att kunna erbjuda effektiva och fossilfria transportlösningar. Produktionen blir alltmer automatiserad och uppkopplad. Det ställer höga krav på oss att ligga i framkant och nyckeln till framgång är våra medarbetare. En god samverkan med samhället och skolan är absolut nödvändig för att hitta rätt kompetens, säger Ann-Louise Johannson, HR-chef på Volvo Group Trucks Operations.

Powered by Labrador CMS