Modernt. Ett av de många kök Dahlström Kök skapat. Här med luckan Carat i vit och graniten Bianco Piracema. Foto: Dahlström Kök

”När man gjort om i köket hittar man en helt annan matglädje”

Den största trenden som Magnus Dahlström, ägare av Dahlström kök i Hallstahammar, ser har faktiskt inte med själva utseende av köket att göra utan den är att fler och fler väljer en totalentreprenad när det kommer till att byta eller bygga kök.

Publicerad

Den största trenden som Magnus Dahlström, ägare av Dahlström kök i Hallstahammar, ser har faktiskt inte med själva utseende av köket att göra utan den är att fler och fler väljer en totalentreprenad när det kommer till att byta eller bygga kök.

– Hos oss är kunden i fokus och vi har många väldigt bra fungerande samarbetspartners som kan det mesta när det gäller till exempel snickeri, el, vatten, golv och måleri, allt våra kunder efterfrågar. Kunderna vill inte vara byggherrar utan ser hellre att vi håller i den biten, säger Magnus.

En av fördelarna är helt klart tiden det tar från start till färdigt kök.

– Eftersom våra samarbetspartners jobbar tillsammans med oss i våra projekt dagligen är de ett sammansvetsat team som ser till att jobbet utförs i rätt ordning och i rätt tid. Alla eventuella frågor som kan uppstå tas snabbt tag i och löses smidigt.

Magnus berättar att ett köksköp hos dem alltid startar med ett gratis hembesök utan köpkrav.

– Vi kommer hem till kunden och hjälper dem med tips och idéer. Ofta har folk kört fast i hur köket ser ut idag och behöver hjälp att komma vidare, säger Magnus.

Utefter förslaget man tagit fram tillsammans görs en 3D-ritning och kunden får ett pris, dessutom lämnar hantverkarna offerter på sitt arbete.

Grått är populärt

När det då gäller själva utseendet säger Magnus att trenden går mot lite mörkare kök.

– Ett kök med grå luckor är väldigt populärt, en nyhet är också målat eller laserat trä i olika dämpade färger där man ser ådringen på träet. Men något som faktiskt har kommit tillbaka är det tidigare så populära köket med vita luckor i högglans, det är ju så väldigt personligt vilken stil man vill ha.

– Granitbänkskivor är fortsatt populärt och något som kommer mer och mer är rostfria diskbänkar i modern design.

Annars har många kunder blivit mycket mer medvetna vid sitt val av vitvaror.

– Det satsas på kvalitetsvaror, man lägger hellre på lite extra och skaffar till exempel en riktigt bra fläkt med låg ljudnivå och bra effekt, säger han.

Rum för matglädje

Köket har blivit ett rum att räkna med. Många gillar en öppen planlösning och Magnus tror inte att man bara tänker på att köket ska vara snyggt.

– Nej, visst är köket en sällskapsyta men en yta där man faktiskt lagar mat. Många inspireras av alla olika matlagningsprogram och jag tror att när man gjort om i köket hittar man en helt annan matglädje.


Köksexpert. Magnus Dahlström i butiken i Hallstahammar. Foto: Helena Andersson
Powered by Labrador CMS