Villa Astrid Foto: UTSIKTEN FOTO×1 / 4Visa bildtextBild 1 av 4

Här skapas intressanta hus

Intressanta Hus har valt att vända ut och in på den traditionella tillverkningsmetoden. De utgår istället från tomtens förutsättningar och kundens behov varpå man tar fram ett hus där produktionen anpassas för att låta huset tillverkas på ett så effektivt sätt som möjligt. – Med någon som bryr sig går det att få mycket mer känsla, menar Göran Hjälmeby, vd på Intressanta Hus i Västerås.

Publicerad

Sedan starten av företaget 2010 har Intressanta Hus levererat upp emot 200 hus runt om i Sverige, från Björnrike i norr till Båstad i söder. Med sin affärsidé skiljer de sig från andra husleverantörer.

– Istället för att utgå från husmodeller och anpassa tomter, vänder vi på det. Vi skapar huset så att det passar tomten och familjen. Det är på dessa förutsättningar vi skapar hus, inte tvärtom, berättar Göran.

Många av deras hus kan beskrivas som moderna med raka linjer. För att få in en skön känsla tänker man mycket på detaljer – allt från den inre takhöjden till fönster med stilren, dansk design och att tillval inte alltid behöver sticka iväg i kostnad.

Vad är det som gör ett hus intressant?

– I mina ögon har ett intressant hus fina proportioner och är anpassat för kunden. Har de fastnat för en enkel planlösning kan man med små medel få det huset att se bra ut. Med rätt förutsättningar och rätt proportioner skulle man kunna behålla planlösningen men få lite mer stil på det så att det känns mer uppdaterat. Ett hus behöver inte vara flashigt för att vara intressant, säger Göran.

Det finns tre vägar att gå om du vill ha ett eget intressant hus. Antingen väljer du ett hus, som går att anpassa, ur den befintliga huskollektionen eller så har du redan framtagna ritningar ritade av en egen arkitekt.

Har du inga ritningar och inte vill välja ett hus ur huskollektionen, kan Intressanta Hus hjälpa dig att rita upp ett hus helt enligt dina önskemål. Med rätt proportioner, fina detaljer och bra fönstersättningar kan ditt nästa hus bli ett intressant hus.

Powered by Labrador CMS