Konceptbilen ID Buggy

Mycket grönt från Volkswagen

Nytt år och nya modeller står för dörren. För Volkswagen är det flera stora som presenterats på bilmässan i Geneve i veckan. På Möller Bil i Västerås ser man med tillförsikt på de nya modellerna.

Passat får en uppfräschning och en ny elbilsmodell lanserades nu denna vecka när den internationella bilsalongen i Geneve körde igång.

Passat är världens mest sålda bil i mellanklassen. Den senaste versionen är mer digital och mer uppkopplad än någonsin. Bland nyheterna finns nya drivlinor och uppgraderade ljus-, assistans- och infotainmentsystem samt nya uppkopplade tjänster.

Nya Passat speglar de tekniska framstegen som Volkswagen gjort och är som första bil i världen utrustad med Travel Assist – ett system som gör det möjligt att färdas delvis automatiskt i hela hastighetsintervallet – och dessutom med en praktiskt beröringskänslig ratt.

Laddhybridversionen, Passat GTE, har fått betydligt längre räckvidd på el – 55 kilometer enligt nya körcykeln WLTP.

Nya Passat blir beställningsbar i maj och lansering sker preliminärt i september.

Succébil får toppversion

Modellen T-Roc, som blev en stor succé då den släpptes 2017 får en toppversion kallad T-Roc R, en högprestandaversion av den kompakta SUV:en som stoltserar med en sportig design. T-Roc R som utvecklats av Volkswagen R, har bland annat testats på racingbanan Nürburgring. Den fyrcylindriga TSI-motorn har en cylindervolym på 2,0 liter och levererar imponerande 300 hk och ett drivmoment på hela 400 Nm.

Nu kommer Neo

Inom den elektrifierade delen har Volkswagen gått hårt fram med e-Golf och e-Up och Passat GTE med laddhybridslina. Under våren kommer Möller Bil och Volkswagen att öppna upp orderböckerna för den helt nya modellfamiljen med ren eldrift – Volkswagen ID.

– Vi vill ha de här bilarna redan nu, som du förstår. Detta är framtiden som kommer lite fortare än vad många har trott.

Storleken på batteriet kommer göra att modellen kommer anpassas efter kundernas plånböcker, i det lägsta utförandet med ett batteri som ger en räckvidd på 33 mil enligt WLTP.

Vad kommer prislappen bli för dessa nya modeller?

– Vi har hört rykten om att ID Neo (Golf) efter miljörabatt kommer att hamna på ungefär samma pris som en i dag bra utrustad Golf Diesel.

På bilmässan i Geneve har nu Volkswagen presenterat konceptbilen ID Buggy.

– ID Buggy har en renodlad, modern design som är en retrofri tolkning av en verklig ikon. Man ser direkt att den har en ”Folkabubbla” i sin stamtavla. Och ändå har allt studerats och tänkts igenom på nytt, varenda liten detalj, säger Volkswagens chefsdesigner Klaus Bischoff i ett pressmeddelande.

Nya Passat.×1 / 2Visa bildtextBild 1 av 2
Powered by Labrador CMS