Prisutdelning. Benny Johansson fick priset vid en ceremoni med Företagarnas representater. Foto: Daniella Sundin
Prisutdelning. Benny Johansson fick priset vid en ceremoni med Företagarnas representater. Foto: Daniella Sundin

Benny är Årets företagare i Sura: "Vi är ett helt team"

Förra fredagen delades priset till Årets företagare i Surahammar ut. Vinnare blev Benny Johansson från Surahammars Elaffär. Västerås Tidning har pratat med den lycklige vinnaren.

Publicerad

En klassisk sportfråga, hur känns det?

– Det är ju kul att vinna igen, vi vann ju redan 2007. Men det är ju inte bara jag som vann, jag är bara ansiktet utåt, utan vi är ett helt team på cirka 14 personer som jobbat för det här.

Vad betyder vinsten för företaget?

– Det är klart att det är kul för oss, många hör av sig och det är ju bra reklam om inte annat.

Och för dig privat?

– Det här är ju inget jag går och tänker på men jag är ju stolt över mitt företag och har fått väldigt mycket gratulationer. Det har jag fått även från människor man kanske inte tänker skulle gratulera, vilket är roligt.

Företagarnas motivering

Benny Johansson, en driftig företagare med fler strängar på sin lyra och som leder Aktiebolaget Surahammars Elaffär har genom åren visat att de hänger med i en ständigt utvecklande bransch. Med Benny i ledningen har företaget vuxit dels organiskt, dels genom förvärv. Han skapar också arbetstillfällen och visar att ett företag i vår kommun kan utvecklas och frodas. Företaget grundades 1960 av Erik Johansson och vi har här ett gott exempel på god generationsväxling. AB Surahammars Elaffär opererar inom ett brett spektrum när det kommer till el och elinstallationer och har också en välsorterad butik på Enbärsvägen.


 

Powered by Labrador CMS