Äntligen utesäsong. SPF Rudbeckius-gänget träffas på Lövudden en gång i veckan från slutet av april fram till och med september för att spela boule. Foto: Helena Andersson

Äntligen boulen i luften för pensionärerna

Är du senior och sugen på att spela boule? Då kan SPF Seniorerna Rudbeckius erbjuda boulespel där utomhussäsongen just inletts.

Publicerad

SPF Seniorerna är en politiskt oberoende organisation där stora frågorna är att pensionens utvecklingstakt måste öka, att det ska finnas pensionärsråd i kommuner och landsting och valfrihet i fråga om rätten till vård och omsorg.

Men dessutom ger medlemskapet i en lokalförening många möjligheter till olika aktiviteter som idrott, resor och föredrag, Helt enkelt en social samvaro på äldre dagar.

En av SPF Rudbeckius – som är en av de tre lokalföreningarna i Västerås – alla aktiviteter för medlemmarna är boule, klotspelet där man i olika lag tävlar om att få sitt klot så nära ”lillen” som möjligt.

Berth Jansson och Monica Pettersson är de som de senaste tre åren hållit i boulegänget som en solig dag kan vara uppemot 25–30 personer på de 24 banorna.

Dagen då Västerås Tidning besöker gruppen på Lövudden är det däremot bara sex grader varmt och blåser kalla vindar, men trots det har 17 glada personer samlats för att spela boule.

hela gänget samlat.

Berth Jansson berättar att de träffas på Lövudden en gång i veckan från slutet av april fram till och med september.

– Efter sommarsäsongen spelar vi numera inomhus i nya boulehallen. Spelet inomhus blev ju tyvärr inställt på grund av coronapandemin, men vi hoppas komma igång igen till hösten.

Han säger att det är en jämn fördelning mellan kvinnor och män i som spelar i boulegänget.

– Det här är väl en av de få sporter där kvinnor och män kan spela på samma nivå och man kan lika gärna få stryk av en kvinna som en man, ler han.

Berth Jansson berättar också att det är en fin gemenskap i gruppen och att man efter halva spelet ungefär har en rast då man umgås socialt.

Har man inte spelat boule tidigare så ser de till att lära ut reglerna, hur man kastar och annat.

– Och eftersom reglerna är så lätta så kan man vara med och lira redan andra gången man är här, säger han.

De välkomnar nya medlemmar.

– Vi har lyckats få hit några nya, men vi vill gärna att det kommer ännu flera, säger han.

Fler bilder från boulen

Powered by Labrador CMS