Foto: Läsarbild

Vittne till storbranden: "Jag hörde en smäll - det lät som raketer"

Linda Lindberg var en av de första på plats vid branden i ett bostadshus på Önsta-Gryta i morse. "Det var läskigt hur fort det gick" säger hon till Västerås Tidning.

  • Publicerad 20:29, 6 jul 2017

Linda Lindberg Foto: Privat

Vid 9-tiden imorse kom larmet. En lägenhet i ett bostadshus på Önsta-Gryta stod i brand. Branden spred sig snabbt till en intilliggande lägenhet och upp på husets vind.

En av de första på platsen var Linda Lindberg som bor några gator bort från huset.

– Jag var ute och gick med min pappa när vi hörde en smäll. Vi trodde det var raketer vi hörde. Men så tittade vi oss omkring och såg att det steg rök en bit bort, berättar hon.

Hon och pappan gick bort mot platsen och stannade i en närliggande busskur. På platsen fanns en busschaufför som hade larmat och några andra vittnen.

– Då såg vi att det brann från en balkong i huset och att det kom rök från hela vindspartiet av huset, berättar Linda.

– Man förstod direkt att det var allvarligt. Det såg ut som att elden spred sig snabbt och det rykte runt hela huset.

Efter ett tag kom brandkår och ambulans till platsen. Linda såg hur boende började ta sig ut.

– Men jag vet att det bor en del äldre personer i huset så jag var orolig för att de kanske inte skulle klara sig ut. Men efter ett tag kom det även några med rullatorer och en person i rullstol.

Efter cirka 30 minuter var hon tvungen att gå hem. Men lite senare gick hon tillbaka till platsen och pratade då med människor som bor i huset.

– Några av barnens klasskompisar bor där. Det hade gått bra för dom, men de var skärrade så klart, säger Linda.

Nu så här efteråt känner hon obehag över det hon fick se.

– Det var läskigt hur fort det gick. Man tänker att det inte alls är säkert att man hinner ut om något liknande händer. Då känns det skönt att bo i hus där bara vi i familjen kan orsaka något.

En person har fått uppsöka sjukhus efter branden. Ingen ska dock vara allvarligt skadad. Polisen utreder händelsen som grov mordbrand.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.