Roadracingföraren Joel Marklund fortsätter ligger på en 13 plats totalt i mästerskapet i Moto3-klassen i England. Han siktar på topp tio. Foto: Mitch DuCran

Roadracingtalangen siktar på topp-tio i England

Kvicksunds roadracingtalang Joel Marklund har nu nått en bra bit in i säsongen i mästerskapet i England. Han ligger på plats 13 totalt i sammandraget i Moto3-klassen – men siktar högre. – Jag laddar för att bli topp-tio, säger 17-åringen.

Senaste racehelgen var på Oulton Park. Kommande helg väntar Nästa helg väntar Assen i Nederländerna.

– En bana jag aldrig har varit på förr men jag ska göra mitt bästa, säger han.

Här berättar Joel Marklund själv om helgen på Oulton Park.

Kval:

”Vädret var mycket blandat under natten och dagen innan, vi var också först ute på banan. Detta innebar att spåret var väldigt halt och blött. Vi hade ett långt 40-minuterskval så vi väntade i tio minuter innan vi gick ut på regndäck. Det var vått på banan, men torkade snabbt. Med tiominuter kvar började det bli en torr linje. Jag var uppe på 11 plats och förbättrade mig, men det var tight och de sista varven blev jag 19.”

Race 1:

”Från startruta 19 fick jag en riktigt bra start och gick upp till 10:e plats i de första kurvorna. Jag gjorde mig bekväm där och följde de första varvende andra framför mig innan två förare kom bakifrån och vi började slåss. Detta innebar att vi förlorade kontakten med förarna framför. Jag kämpade länge under loppet och på sista varvet var jag på 11:e plats vilket jag också slutade på.”

Race 2:

”Det började precis regna före racet så det var ut på regndäck. På sightseeing-varvet dog min motor i pitlane, jag fick igång den igen men det innebar att jag började längst bak på griden. När starten gick var jag redan upp på 15: e plats efter att ha startat 31. Jag ville inte pressa så hårt eftersom jag redan var uppe i poängen för mästerskapet. Jag passerade några förare och hamnade som 11. Jag behöll en stadig takt och ville bara få hem poängen för mästerskapet. Jag slutade 11 även här ochär nu totalt 13:e i mästerskapet. Men jag siktar mig mot topp-10.”