VSK har gjort en bra säsong hittills i division 1 norra. Men nu kommer ett tungt bakslag. Foto: Jonas Bergkvist

VSK-spelare lägger skorna på hyllan

En av VSK Fotbolls stora supporterfavoriter tvingas sluta med fotbollen efter skada.

Publicerad
Mikael Gustafsson Foto: Tobias Barkskog

Trots operation och kortisonsprutor tvingas Mikael Gustafsson lägga skorna på hyllan för den här gången och lämnar Grönvitt.

Inför säsongen 2012 värvades han från Köpings FF, men den sejouren varade bara ett drygt år i Grönvitt då ”Micke” uttryckt en önskan om att spela på sin hemort igen samt att VSK Fotbolls ekonomi var ansträngd. Två år senare, i augusti 2015, återvände han efter en lyckad värvning via VSK Swish.

I slutet av förra säsongen opererades han och har sedan dess försökt ta sig tillbaka.

– Det kändes bra efter operationen men ju mer jag körde på och tränade så blev det succesivt bara värre och värre. Jag tror inte att det var operationen som gjorde att det kändes bra till en börja, utan det var nog vilan som gjorde det, säger Mikael Gustafsson till VSK:s hemsida.
Han försökte köra på under inledningen av den här säsongen men insåg snart att han varken gjorde sig själv eller laget en tjänst. Efter hemmamatchen mot Umeå FC tog ”Micke” ett snack med Mjällby och man gjorde ett sista försök.
– Jag flaggade för Mjällby att det inte kändes bra och då testade vi kortisonsprutor men det funkade inte heller. Då har jag testat och gjort allt jag kunnat, säger han.
Omklädningsrummet är det ”Micke” säger sig komma sakna mest framöver.
– Under den här säsongen så har vi haft jäkligt roligt i omklädningsrummet, det har inte varit de där grupperingarna som brukar finnas i lag. Det kommer jag sakna. Det här snacket innan och efter träningarna, det är det som är fotbollen, säger han till VSK:s hemsidan.

Han vill rikta ett stort tack till supportrarna som stöttat honom genom åren.
– Jag är otroligt stolt över att ha tillhört VSK och jag är tacksam för allt supportrarna har gjort för mig.
Slutligen skickar han en hälsning till spelarna.
– Jag önskar grabbarna i laget all lycka till och se till att ta den där jävla Superettaplatsen, det är på tiden!

Powered by Labrador CMS