Foto: Stefan Lindgren×1 / 9Visa bildtextBild 1 av 9

VSK Fotboll kryssade i försäsongspremiären

Försäsongspremiären är avklarad för VSK Fotboll. På ett kylslaget Solid Park Arena spelade VSK 1–1 mot BK Forward efter att Emir Smaijic satt kvitteringen i första halvlek.

Publicerad

Matchen på Solid Park Arena hann knappt starta innan gästande BK Forward tog ledningen med 0–1, det var en start som VSK:s nye manager Tor–Arne Fredheim inte var speciellt nöjd med.

– Jag tycker inte att det var något vidare där starten var bedrövlig där vi stod stilla i anfallsspelet och bjuder in dem att sätta hög press på oss. Vi spelade oss inte ur den pressen utan ställde oss i svåra situationer, säger Tor–Arne Fredheim.

Efter Forwards tidiga ledningsmål jobbade sig VSK in i matchen och tog över spelet. Emir Smajic fixade kvitteringen efter ett fint anfall.

– Sedan vänder vi på det och spelar rätt så bra men fortfarande på för många stillastående spelare som inte är på väg framåt, då tappade vi fart och de kunde stå och bevaka. I andra halvlek tycker jag att vi trycker på bättre och hittar spelare som har fart och då skapar vi ännu mer chanser och skulle ha avgjort matchen, men vi har mycket att jobba med.

Vilka positiva detaljer ser du så här tidigt på säsongen?

– Det positiva är att många får spela 90 minuter och orkar väldigt bra. Sedan hade inte Danilo Kuzmanovic tränat något med oss tidigare och Philip Södergran var ovan som ytterback och det är viktiga positioner för vårt anfallsspel. Förståelsen blev lite svår för Brian Spann och Douglas Karlberg på kanterna. Jag tittar egentligen inte så mycket på det utan mer på hur vi rör oss i våra positioner. Där tycker jag att det finns mycket att jobba med, men det är tidigt på säsongen och vi har inte haft helheten då vi haft 12 spelare i träning. 6 mot 6 är det mesta som vi har spelat och då är det svårt att få några besked, avslutar Tor–Arne Fredheim.

MATCHFAKTA

VSK Fotboll – BK Forward 1–1 (1–1)

Målskytt VSK Fotboll: Emir Smajic

Powered by Labrador CMS