VSK Bowling räckte inte till i Elitseriekvalet men kan ändå summera en mycket lyckad säsong. Foto: Jonas Bergkvist

VSK Bowling föll i Elitseriekvalet

Nej, det gick inte vägen för VSK Bowling i kvalet till Elitserien. Väsbyklubben Sigma blev för svårt redan i den första kvalomgången. – Vi har ändå fått blodad tand, säger VSK:s spelande lagledare Christoffer Landin.

På neutrala banor i Nyköping kvalade VSK Bowling för första gången på länge till Elitserien. För motståndet stod seriesegraren i VSK:s Mellanallsvenska serie, Sigma.

Väsbylaget rivstartade och vann den första matchen av två med klara 14–8.

– De var mycket bättre än oss i första matchen. Det var svåra förhållanden att spela på och de behärskade underlaget bättre än oss, säger Christoffer Landin. 

Till den andra matchen, som om den vunnits av VSK hade gett en skiljematch, ändrade VSK inställning.

– Vi sa att vi bara skulle gå in för att ha roligt, då började vi spela klart mycket bättre också. 

VSK tog ledningen med 3–2 efter den första serien och fram till den fjärde och sista serien var matchen nästan så jämn den kunde, 8–7-fördel Sigma.

– Det krävdes en 4–1-seger för oss i sista för att få till en skiljematch och vi hade också den ledningen länge och väl. Men när det gällde att ”stänga” de sista rutorna så gjorde vi lite slarvmissar medan Sigma satte sina, sammanfattade Landin. 

Han och övriga i laget kan ändå summera en mycket lyckad säsong.

– Kvalet såg vi som en bonus. Vi har gjort en riktigt bra säsong och är mer än nöjda även om vi förstås gärna tagit oss ett steg längre i kvalet.

Sigma förlorade sedermera mot Örebrolaget BK Glam, som därmed tog steget upp i Elitserien och dit fick sällskap av trion Tegnér (Säffle), Kaskad (Norrköping) och Engelholm.

För VSK väntar en ny säsong i Mellanallsvenskan i höst. En rolig sådan.

– Ja, det kommer att bli ett riktigt ormbo med många lag på nära håll, säger Landin och nämner Triss (Fagersta), nedflyttade IKW (Köping) och nykomlingen Enköping bland andra.  

– Det här kvalet har ändå gett blodad tand, nu vet vi vad vi kan, säger Christoffer Landin.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.