VIK:s lagkapten Fredrik Johansson avgjorde hemmapremiären mot Mariestad. Foto: Peter Hoffström

VIK:s sköna supervändning i premiären

Det såg länge mörkt ut. Men efter en heroisk uppryckning i den tredje perioden kunde VIK Hockey vinna premiärmatchen i division 1 mot Mariestad.

Återkomsten till Division 1 blev tuffare än väntat för VIK Hockey. Inför storpubliken i ABB Arena (3 161) hamnade hemmalaget i ett 1–3-underläge i den första perioden. Resultatet stod sig ända in i den tredje perioden, och många av fansen hade redan börjat att ge upp.

Då inleddes supervändningen.

2.43 in i perioden reducerade Jesper Cederberg.

Det väckte hoppet hos hemmapubliken som skapade en ordentligt tryck i hallen.

Strax efter målet fick VIK chansen att spela power play. Där kunde Johan Skiöld trycka in kvitteringen.

Detta efter att Fredrik Hetta avlossat sin bössa och Skiöld lyckats få in returen.

Målet inledde en intensiv jakt på tre poäng. VIK skapade ett enormt tryck mot motståndarkassen och hade massvis av målchanser.

Till sist gav det spelmässiga övertaget utdelning. Lagkaptenen Fredrik Johansson klev fram i den 14:e minuten och satte 4–3 inför publikens stora jublel.

Vädringen var ett faktum och VIK kunde inkassera tre viktiga poäng.

Matchfakta: VIK–Mariestad (4–3)

Första perioden: 0–1 (8.58) Lucas Larsson mål i boxplay, 1–1 (9.35) Oscar Pettersson (Marcus Bergman, Niclas Lehmann) spel fem mot fyra, 1–2 (12.26) Alexander Liljendahl (Anton Rask), 1–3 (16.39) Roman Semjonov (Ludvig Collberg, Oscar Olsson) spel fem mot fyra

Andra perioden: -

Tredje perioden: 2–3 (2.43) Jesper Cederberg (Pontus Holmberg, Jimmie Jansson), 3–3 (3.09) Johan Skiöld (Fredrik Hetta), 4–3 (13.27) Fredrik Johansson (Johan Skiöld)

Skott: 9–11, 6–9, 12–7