VIK vann och nollade Kumla

VIK Hockey tog sin elfte raka då man vann med 3–0 över Kumla på bortaplan. Stor segerorganisatör i VIK var stekhete Marcus Bergman som gjorde två mål.

VIK fortsätter att ösa på i den västra Hockeyettan. Under söndagen vann man över Kumla med 3–0 trots en målsnål inledning på matchen i ICA Maxi Arena. Som många gånger tidigare den här säsongen var det en kamp mellan VIK och motståndarnas målvakt, den här gången var det Kumlas keeper Tim Harrysson som hade en strålande dag mellan stolparna.

Det skulle dröja fram mitten av den andra perioden innan VIK skulle lyckas få hål Harrysson. Det förlösande målet stod forwarden Marcus Bergman för, framspelning fixade Pontus Holmberg.

Inför den tredje perioden ledde VIK med 0–1 som även var ställningen fram till slutskedet av matchen. 15.03 in i perioden skickade Bergman in sitt andra mål i matchen vilket innebar en 0–2 ledning för VIK. I slutsekunderna kunde VIK även göra 0–3 då backen Jimmie Jansson gjorde sitt första mål för säsongen.

I och med segern bibehåller VIK ledningen i serien fyra poäng före jagande Mariestad.

För Sura Blue Hammers slutade söndagen med en ny förlust då man föll med 3–8 mot Enköping på bortaplan.