Marcus Bergman blev VIK:s sista målskytt den här säsongen. Foto: STEFAN LINDGREN/Arkiv

VIK förlorade den sista matchen i kvalserien

VIK förlorade den sista matchen i årets kvalserie. Västervik kunde vinna med 4–1 i den betydelselösa matchen efter att man ryckt åt sig en 3–0-ledning i första perioden.

Publicerad

I torsdags blev VIK klart för Hockeyallsvenskan och hade av förklarliga skäl svårt att mobilisera kraft för ännu en urladdning efter att man spelat under stor press under de senaste två månaderna.

Västervik var också redan klart för spel i nästa års hockeyallsvenska inför dagens match men man kunde ta en förhållandevis enkel seger mot VIK. Redan i den första perioden hamnade VIK i ett tremålsunderläge. I den andra perioden utökade Västervik till 4–0.

I den sista perioden snyggade VIK till siffrorna när Marcus Bergman reducerade till 4–1.

MATCHFAKTA

Västervik – VIK 4–1 (3–0, 1–0, 0–1)

Första perioden: 1–0 (7.25) Andreas Frisk (Christopher Fish, Alexander Viklund), 2–0 (8.33) Joacim Hedblad (Erik Gustafsson), 3–0 (13.47) Dan Pettersson (Joacim Hedblad, Emil Georgsson)

Andra perioden: 4–0 (14.37) Joacim Hedblad (Dan Pettersson, Emil Georgsson)

Tredje perioden: 4–1 (1.13) Marcus Bergman (Hampus Wallin, Alexander Lindelöf)